Terörist Abdullah Öcalan için "serbest bırakılması gerekiyor" diyen Merdan Yanardağ, tutuklandı

Merdan Yanardağ, terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" söylemlerinin ardından tutuklandı.

Merdan Yanardağ, terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" söylemlerinin ardından tutuklandı.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, canlı yayında terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında söylemlerinin ardından 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı.

Yanardağ, "İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." ifadelerini kullanmasının ardından gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANDI

Hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ, nöbetçi hakimlik tarafından 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri