Terörist elebaşı Abdullah Öcalan ailesiyle görüştü: "Silah bırakma çağrısı yapacağım" dedi iddiası

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, 43 ay sonra yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile görüştü. İmralı'da yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtilen görüşmenin, Devlet Bahçeli'nin "Gelsin Meclis'te konuşsun" çağrısından sonra gelmesi dikkat çekti. Öcalan'ın "Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım" dediği iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun. Terör örgütü PKK'nın lağvedildiğini açıklasın" demişti. Bahçeli'nin çağrısının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim'de İmralı'ya gitti ve Öcalan ile görüştü. 43 ay sonra gerçekleştirilen ilk görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü iddia edildi.

"SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPACAĞIM" İDDİASI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Öcalan’ın "Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım" dediğini iddia etti. Öcalan’ın, bir süre önce de "Buradan tabutla çıkmak istemiyorum" dediği öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri