Ümit Özdağ'dan Özgür Özel'e 11 maddelik ihtar!

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kürtler ve diğer etnik köken ve mezheplerin anayasal tanınmasına yönelik açıklamalarına sosyal medya platformu X üzerinden sert bir yanıt verdi. Özdağ, yaptığı 11 maddelik paylaşımda, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlık tanımını etnik temelde değiştirmenin ülkeye büyük zarar vereceğini savundu.

Özdağ, Özgür Özel’in Kürt vatandaşların kendilerini Türklerle eşit hissetmedikleri yönündeki açıklamasına karşı çıkarak, milyonlarca Kürt kökenli yurttaşın zaten Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olduğunu vurguladı. Anayasanın 66. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür" ifadesinin bu dengeyi sağladığını belirten Özdağ, Özel’in PKK çizgisindeki Kürtleri memnun etmeye çalıştığını iddia etti.

"ANAYASADA ETNİSİTEYE YER VERİLMESİ TÜRKİYE'Yİ PARÇALAR"

Özdağ, vatandaşlığı etnik esasa bağlama taleplerinin Türkiye’yi Yugoslavya, SSCB gibi etnik bölünmeler yaşayan ülkelerin kaderine sürükleyeceğini söyledi. Özel’in bu yolda atacağı adımların, diğer etnik grupların da benzer taleplerde bulunmalarına yol açacağını savunan Özdağ, bu durumun Türkiye’yi bir "etnik cehenneme" çevireceğini belirtti.

"ATATÜRK'ÜN MODELİ EN MÜKEMMEL ÇÖZÜM"

Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün modelinin, vatandaşlık konusunda olabilecek en mükemmel çözüm olduğunu vurguladı. Atatürk’ün laik ve birleştirici vatandaşlık anlayışını terk etmenin, ülkeyi etnik ve mezhepsel bölünmelere sürükleyeceğini belirten Özdağ, Özel’i Erdoğan-Bahçeli-Öcalan uzlaşmasının bir parçası olmamaya çağırdı.

"TERÖRLE MÜZAKERE BAŞARISIZ OLACAK"

Özdağ, geçmişteki terörle müzakere sürecinin büyük kayıplara yol açtığını hatırlatarak, ikinci bir müzakere sürecinin de başarısız olacağını öngördü. İlk süreçte 739 güvenlik görevlisinin şehit verildiğini hatırlatan Özdağ, bu kez Türkiye'nin çok daha büyük bedeller ödeyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

"LAİKLİK ALEVİ HAKLARININ GÜVENCESİDİR"

Özdağ, Alevilere yapılan haksızlıkların anayasa değişikliğiyle değil, laik cumhuriyetin savunulmasıyla düzeleceğini belirtti. Özgür Özel'e hitaben yaptığı açıklamada, Atatürk'ün mirası olan laik cumhuriyeti yaşatmanın tek çözüm olduğunu vurgulayan Özdağ, "Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadesiyle sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri