Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı olan ünlü şef Zeki Açıköz, yayınladığı "Siyasetin Sofrası" adlı kitapta son 30 yılda Türk siyasetine damga vuran isimlerin damak zevklerini paylaştı. Şef Açıköz, Ankara'daki ünlü bir otelin aşçıbaşı olarak 44 yıldır mesleğini sürdürdüğünü ve bu süre zarfında Türk ve dünya liderlerini ağırlama fırsatı elde ettiğini ifade etti.
KARADENİZ YEMEKLERİNİ SEVİYORMUŞ
Zeki Açıköz'ün kaleme aldığı kitapta, birçok siyasetçinin damak tadı yer almaktadır. Kitapta, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz yemeklerine düşkünlüğünden bahsedilmektedir. Şef Açıköz, liderler arasında beslenmesine dikkat edenler arasında Erdoğan'ın öne çıktığını belirtmektedir. Ayrıca Erdoğan'ın Osmanlı mutfağını ve yöresel lezzetleri sevdiği, yayla çorbası ve sebze yemeklerinin favori yemekleri arasında olduğu ifade edilmektedir. Ancak, Erdoğan'ın yediklerine ve içtiklerine son derece önem verdiği de yazar tarafından vurgulanmaktadır.