Yeniden Refah Partisi'nden MHP-DEM Parti 'yakınlaşmasına' destek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti üyeleriyle el sıkışmasının ardından yeni bir süreç üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, toplumsal barışa uzatılan her elin alkışlanması gerektiğini vurguladı.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Siyasi yasaklar ve partilerin kapatılması yönündeki söylemlerden uzak durulması gerektiğini ifade eden Kılıç, "Milli birlik ve beraberlik ekseninde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve anayasa ile kurulan siyasi partilerin görüşlerini dile getirebilmesi, barış ve geleceğin inşası yönünde atılan her adımı destekliyoruz." dedi.

Her kesimden gelen barış adımlarının değerli olduğunu belirten Kılıç, "Bu adım nereden gelirse gelsin; MHP, CHP veya AK Parti'den gelse de değerlidir. Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, sağcısı ve solcusuyla 85 milyon olarak tek yumruk olduğumuzda güçlüyüz. Ancak ayrıştığımızda, dövüştüğümüzde birlikten ve gücümüzden kayıplar veriyoruz" şeklinde konuştu.

Barışa ve uzlaşıya yönelik adımların doğru olduğunu belirten Kılıç, Yeniden Refah Partisi olarak bu tür adımları desteklediklerini ifade etti. Ayrıca, atılan adımların koordineli olması gerektiğini belirten Kılıç, "Bu adımlar saman alevi gibi parlayıp sönmemeli, geçici heveslerden ibaret kalmamalı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de içinde yer aldığı anayasal kurumlar tarafından desteklenmelidir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri