Yusuf Halaçoğlu parti mi kurdu? Yusuf Halaçoğlu'nun partisinin adı nedir?

Yusuf Halaçoğlu, 13 Haziran tarihinde İçişleri Bakanlığına Kutlu Partisi kuruluş dilekçesini sunmuştu. Halaçoğlu, bugün yapılan toplantıda Kutlu Partisi'nin Genel Başkanı seçildi. İşte Yusuf Halaçoğlu ve Kutlu Partisi ile ilgili tüm detaylar...

Tarihçi Yusuf Halaçoğlu, 13 Haziran'da İçişleri Bakanlığına Kutlu Partinin kuruluş dilekçesini sunmuştu. Bugün basına kapalı olarak yapılan partinin genel başkanlık seçiminde Yusuf Halaçoğlu oy birliği ile parti başkanı seçildi. Seçim sonrası yaptığı açıklamada Halaçoğlu, partinin ideolojik duruşunu vurguladı.

Halaçoğlu, partinin ideolojik tutumu hakkında, "Sağcı değiliz, solcu değiliz ama ortacı veya merkezci de değiliz. Hatta merkez sağcı ve merkez solcu da değiliz. Bunlar Batı'nın bize empoze ettiği yapay sınıflandırmalardır. Sahada karşılığı yoktur. Biz doğrudan doğruya vatanseveriz. Bize 'Türkçü veya milliyetçi değil misiniz?' diye soruyorlar. Onlara 'Vatanseverlik hepsini kapsar.' diyoruz," şeklinde konuştu.

YUSUF HALAÇOĞLU KİMDİR?

Yusuf Halaçoğlu, 1943 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğmuş bir Türk tarihçi, yazar ve siyasetçidir. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamladıktan sonra, aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde doktorasını yapmıştır.

Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu'nda uzun yıllar çalışmış ve Türk tarihi üzerine çeşitli araştırmalar gerçekleştirmiştir. Özellikle Ermeni meselesi ve Osmanlı tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Bazı görüşleri tartışma yaratmıştır.

Siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) başlayarak, 2002 yılında MHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Daha sonra Anavatan Partisi'ne (ANAP) geçmiş ve bu partide de siyaset yapmıştır.

Halaçoğlu, son olarak kendi kurduğu Kutlu Partisi'nin Genel Başkanı seçilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri