11 yıl mücadele sonrası şimdi de başkanlık için aday: Nesibe Malkoç Türkiye Modern Pentatlon Federasyon Başkan Adayı oldu!

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu ''Başkanlık Seçimi'ne hazırlanıyor. Türk sporunda son dönemde genç sporcuların yaptığı çıkışla beraber popülerliğini artıran Modern Pentatlon, geleceğini yakından etkileyecek kritik bir seçime gidiyor. O seçimde en dikkat çeken aday ise Nesibe Malkoç oldu.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu 'Başkanlık Seçimi'ne kısa bir süre kala adaylar netleşirken seçimlerin sonucu merakla bekleniyor.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu mevcut başkanı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır'ın görevinden istifa ederek genel müdür olmasının ardından Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlığına geçici bir isim getirildi.

Mevcut dönemde oluşan aksaklıklar ve problemlerle beraber sporcu, antrenör ve velilerin serzenişlerini de beraberinde getirdi. Türk sporunda genç sporcuların önemli turnuvalarda yaptığı başarılı derecelerin ardından yükselişini sürdüren modern pentatlon, eylül ayında kritik bir seçime gidiyor.

SEÇİM TEK ADAYLI: NESİBE MALKOÇ!

Uzun yıllar modern pentatlon camiasında sorumluluklar üstlenen ve spor kültürünün içerisinde bulunan Nesibe Malkoç, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkan Adaylığını açıkladı.

Modern Pentatlon camiasının sorunlarını yakından bildiğini ve bu sorumlara çözüm olacak projelerle başkan adaylığını açıklayan Malkoç, sporcular, veliler, kulüpler ve modern pentatlon camiası için kolları sıvadı.

Sakaryalı aday Nesibe Malkoç, ''Türk sporunu kendisine dert edinen, bu uğurda büyük mücadeleler veren, ülkemizin yarınları olan gençlerimize yol gösterip sporun birleştirici gücü ve profesyonelliğini markalaştırmak için kutlu bir yolculuğa niyet ederek bu yola çıktım'' ifadeleriyle başkan adaylığını duyurdu.

'CAMİANIN İÇERİSİNDEN BİR ADAY'

24 yıllık kamu görevimin yanı sıra, Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Sakarya İl Koordinatörü ve Yol -İş Sendikası Sakarya Baş Temsilcisi olarak birçok görev üstlenen Malkoç, bu süreçte sporun en zor dallarından biri olarak kabul edilen Modern Pentatlon camiasının içinde yer aldı.

Modern Pentatlon camiasında Federasyon İl Temsilciliği de yapan Nesibe Malkoç, eylülde yapılacak Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlık Seçimi'ne tek aday olarak giriyor.

Modern Pentatlon'un gelişimi ve gelecekte daha iyi yerlerde olması adına 'yol arkadaşlarıyla' beraber bir yönetim stratejisi güdeceğini aktaran Malkoç, adaylığı ile ilgili anadolugazete.com.tr'ye özel olarak şu açıklamalar yaptı:

11 YILLIK MÜCADELE!

''11 yıldır içinde bulunduğum Modern Pentatlon camiasında farklı sorumluluklar alarak bugüne kadar bu sporun ve genç sporcuların gelişimi ve pentatlona gönül vermesi için emek sarf ettim. Aynı zamanda modern pentatlon sporcusu bir evladın annesi olarak tüm problemleri ve zorlukları tecrübe ederek sporcu yetiştirdim.

En çok da bu nedenle sporcu ailelerinin yaşadıklarına vakıfım ve sorunlara çözüm olmak için, genç sporcularımızın gelişimi-geleceği adına bu yola çıktım. Modern Pentatlon sporcusu yetiştiren bir anne babanın nelerle mücadele ettiğini, ne zorluklar yaşadığını en iyi bilenlerden biriyim çünkü yıllarca ben de onların içerisinde onlardan biri olarak mücadele ettim.

Vatana millete ve Modern Pentatlon camiasına hayırlı sporcular yetiştirmenin ağırlığı omuzlardayken bir de yaşanan zorluklara göğüs germenin gururuna da vakıfım. Beni adaylığa iten en önemli motivasyonun tam da bu annelik içgüdüsü olduğunu söylemem yanlış olmaz. ''

''SPORCU YETİŞTİREN BİR ANNE OLARAK DAHA GÜZEL YARINLAR İÇİN...''

"Ben tüm bu zorlukları ve sorunları bilerek, sadece bilmekle kalmayıp çözüm ve projeler üreterek adaylığımı açıkladım. Yol arkadaşlarımla beraber bu spor dalının, sporcuların ve velilerin bu yolda daha sorunsuz yürümesi için mücadele etmeye tam anlamıyla hazırım.

11 yıldır bir anne olarak, hiç bir destek almadan kendi emek ve mücadelemle beraber, içimdeki Modern Pentatlon tutkusuyla bugünlere geldim. Bugünden sonrada yola çıktığım yol arkadaşlarımın destek, fikir ve düşünceleriyle daha güzel yarınlar için bu camiaya başkanlık etme amacındayım."

''MODERN PENTATLON İÇİN YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİM''

"Adaylığımı yazdığım bir mektupla tüm kulüplere ve camia paydaşlarına duyurdum. Mektubumda da burada size anlattıklarımdan bahsederek bu yolda bana yoldaşlık yapmalarını ve hep beraber daha güzel yarınlara birlik içinde yürümek istediğimi söyledim. Spor birlik beraberlik demektir. Bu motivasyonla ben de ortak akıl ile birlikte Modern Pentatlon için yol yürümeye devam edeceğim."

''YAŞADIKLARINI BİLİYORUM, EN ÇOK DA ONLAR İÇİN ADAYIM!''

"Modern Pentatlon camiası için, sporcu anne babalar için, hayaller kuran genç sporcularımız için ve bugüne kadar büyük zorluklara göğüs geren tüm paydaşlarımız için her şeyin daha güzel olduğu yarınlar yaratmak için, bir kez daha tekrarlıyorum: Türkiye Modern Pentatlon Federasyon başkanlığı için her şeyimle ve tüm gücümle adayım..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri