2024 yılının spor olayları

2024 yılı yapılacak spor olayları şimdiden heyecan yaratıyor… Futbolseverler EURO 2024’i iple çekerken, dünyanın en büyük spor organizasyonu olimpiyatlar da Paris’te düzenlenecek.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Bu yılın en dikkat çekici organizasyonlarından biri 2024 Paris Olimpiyatları olacak. Pandemi nedeniyle bu kez her zamanki gibi dört yılın ardından değil, 3 yıl aradan sonra 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Fransa'da gerçekleşecek.

Bu olimpiyat oyunlarında da savaşın gölgesi olacak. Rusya ve Belarus'tan katılacak sporculara, ülkelerini temsil etmemek şartıyla -tarafsız sporcu- olarak katılma izni verilirken, İsrail için herhangi bir yaptırım bulunmuyor. Ancak bu karara rağmen Rus ve Belaruslu bir sporcu savaşa destek veriyorsa katılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

Ülkemizden birçok sporcu olimpiyatlar için hak kazandı. Güreş, yüzme, atıcılık, okçuluk, atletizm, jimnastik, voleybol ve boks branşlarındaki sporcularımız, 2024 Paris Olimpiyatları’nda mücadele etmeye hak kazandı.

*EURO 2024

Yaz aylarının belki de ülkemizde en çok beklenen organizasyonu…

Zorlu bir eleme sürecinin ardından A Milli Futbol Takımımız, Vincenzo Montella'nın başına geçmesiyle grubu lider tamamlayarak 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde etti. Grup kuraları sonucunda F grubuna düşen Milli Takımımız, Portekiz ve Çekya ile birlikte play-off'tan gelecek rakibini bekliyor.

*Tenis Grand Slam Tarihleri

Yeni yıla girdiğimizde bizi karşılayacak olan spor organizasyonları arasında tenis de yer alıyor. Avustralya Açık, ocak ayında tenis tutkunlarını bekliyor. Ayrıca, Rafael Nadal'ın 1 yıl aradan sonra kortlara dönüşü de heyecan yaratıyor. Nadal'ın 2024 yılında Melbourne'deki kortlarda görülebileceği söyleniyor. Tenis tutkunları için heyecan verici bir yılın başlangıcını yaşayacağımız bu dönemde, takvim şu şekilde:

Avustralya Açık: 14-28 Ocak 2024

Fransa Açık (Roland-Garros): 20 Mayıs-9 Haziran 2024

Wimbledon: 1-14 Temmuz 2024

Amerika Açık: 26 Ağustos-8 Eylül 2024

*Formula 1

Max Verstappen'ın geçen sezon yarattığı dominasyonun ardından birçok kişi, uzun süredir daha rekabetçi geçmesini umduğu 2024 sezonunu heyecanla bekliyor. Ancak bir sonraki sezonun ne getireceği konusunda emin olamayan birçok kişi var. Red Bull'un 2026'ya kadar rakiplerinden bir adım önde olacağı düşünülüyor. Sezon, 13 haftalık bir aranın ardından 2 Mart'ta Bahreyn Grand Prix ile başlayacak.

*Voleybol

Voleyboldan bahsetmek gerekirse, sultanlarımızın bu yılki en büyük hedefi olimpiyatlarda madalya kazanmak. Ancak milli takımımız sezonu Milletler Ligi ile açacak. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Voleybol Milletler Liginin (VNL) ilk haftası, hem kadınlarda hem de erkeklerde Antalya'da gerçekleşecek. Son şampiyon dünya 1 numarası Filenin Sultanları, 14-19 Mayıs 2024 tarihlerinde, tarihinde ilk kez Milletler Ligi'nde boy gösterecek olan Filenin Efeleri ise 21-26 Mayıs 2024 tarihlerinde sıralama için ter dökecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri