97.Gazi Koşusunu 'Urfa Aslanı' kazandı

Türk atçılığının zirvesi kabul edilen Gazi Koşusu'nu 'Urfa Aslanı' kazandı! Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının hayatlarında sadece bir kez koşabildiği bu prestijli yarışta Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı 'Urfa Aslanı' zafere ulaştı. Detaylar şimdi..

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 97'ncisi Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi.

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri dev yarışı Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı kazandı.

Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı, 2 bin 400 metre mesafeli çim pistte 22 tay arasından 2:30:35'lik derecesiyle zafere ulaştı.

97´nci Gazi Koşusu´nda 2´nciliği Qualizto, 3´üncülüğü Chaika elde ederken, yarışı Moonlight Fairy isimli safkan 4´üncü sırada tamamladı.

Bu sonuçla jokey Mehmet Kaya ilk kez Gazi Koşusu’nda birinci oldu. Yarışta ikinci olarak ise 2.30.61'lik derecesiyle Ayhan Kurşun yönetimindeki ve Mehmet Emin Ekenler'in sahibi olduğu Qualizto adlı safkan elde etti. Üçüncü sırada ise 2.31.14'lük derecesiyle Fedai Kahraman'ın sahibi olduğu ve Vedat Abiş'in bindiği Chaika adlı safkan geldi.

BÜYÜK ÖDÜL

Gazi Koşusu'nu birinci bitiren Urfa Aslanı, sahibine büyük miktarda bir para ödülü kazandırdı.

Urfa Aslanı'nın sahibi Selim Kaya, 5 milyon liralık birincilik ödülünün yanı sıra kayıt tutarları, taksit ücretleri, at sahibi ve yetiştiricilik primiyle toplamda 9 milyon 285 bin 500 lira ödülün sahibi oldu.

İkinci 2, üçüncü ise 1 milyon liralık para ödülünün sahibi oldu. Dördüncüye 500 bin, beşinciye de 250 bin lira ikramiye ödenecek. Böylece ilk beşe giren safkanların kazanacağı toplam ikramiye 8 milyon 750 bin lira oldu.

Koşuyu; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, 1´inci Ordu Komutanı Ali Sivri, İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım, 7 kez üst üste Gazi Koşusu kazanan ve cezası sebebiyle yer almayan jokey Ahmet Çelik ile birçok yarışsever izledi.

Yarışın galibi Jokey Mehmet Kaya ödülünü alırken, "Rüyada gibiyim, böyle bir mutluluğu hiçbir zaman yaşamadım" dedi.

REKOR HALİS KARATAŞ'IN

Gazi Koşusu'nda en iyi derece, "Bold Pilot" isimli safkanda bulunuyor.

1996 yılında Özdemir Atman'ın sahibi olduğu "Bold Pilot", Halis Karataş yönetiminde 2.26.22'lik derece yaptı ve Gazi Koşusu'nun 95 yıllık tarihinin en hızlı safkanı oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri