A Milli futbol takımımızdan İtalya'da sessiz prova: Ozan Kabak sakatlandı, Oğuz Aydın ve Semih ilk kez milli oldu

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında deplasmanda İtalya ile özel bir maçta karşılaştı.

19. dakikada, ceza sahası dışı sol çaprazından Pellegrini’nin kullandığı serbest vuruş, kalenin hemen üzerinden auta çıktı.

24. dakikada, Hakan Çalhanoğlu’nun sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında topa iyi yükselen Kaan Ayhan’ın kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

45. dakikada, İtalya'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Pellegrini ortasını ceza sahasına gönderdi. Altıpas bölgesinde Cristante’nin kafa vuruşu direkten döndü ve oyun alanında kaldı. Müsabakanın ilk yarısında tempo oldukça düşüktü ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçın ilk yarısında en önemli gelişme ise Retegui ile girdiği ikili mücadele sonrası sahadan sedye ile çıkan Ozan Kabak’ın sakatlığı oldu. Kısa süre önce Milli takımda Çağlar Söyüncü de sakatlığı sebebiyle EURO 2024 kadrosundan çıkarılmıştı.

İkinci yarıda da tempo çok yükselmese de Millilerimiz rakibine karşı 2 isabetli şut atmayı başardı ve İtalya’nın 2 isabetli bir de direkten dönen topu vardı. Maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Milliler bir sonraki maçında Pazartesi günü Polonya’ya konuk olacak.

Maça ilk 11 başlayan Oğuz Aydın’la birlikte oyuna sonradan giren Semih Kılıçsoy ilk kez milli takım formasını giymiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri