A Milli Takım, Galler ile 10. randevusuna çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında 6 Eylül’de Galler ile deplasmanda karşılaşacak. Bu mücadele, iki takım arasında oynanacak 10. resmi karşılaşma olacak.

Milliler, Galler ile bugüne kadar oynadığı 9 maçta 3 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik elde etti. Ay-yıldızlılar, bu maçlarda rakip ağları 10 kez havalandırırken, kalesinde 13 gol gördü.

İLK MAÇ 1978'DE OYNANDI

Türkiye ve Galler arasındaki ilk karşılaşma, 1978 yılında Galler’in Wrexham şehrinde oynandı. Karşılaşmayı Galler, 70. dakikada Deacy'nin attığı golle 1-0 kazandı.

SON MAÇTA EŞİTLİK BOZULMADI

İki ekip arasındaki son mücadele, 21 Kasım 2023’te EURO 2024 elemelerinin son maçı olarak Galler’in başkenti Cardiff'te oynandı. Galler, 7. dakikada Neco Williams'ın golüyle öne geçti, ancak Türkiye, 70. dakikada Yusuf Yazıcı'nın golüyle skoru 1-1'e getirdi.

EN GOLLÜ MAÇ

Türkiye ile Galler arasındaki en gollü karşılaşma, 20 Ağustos 1997'de İstanbul Ali Sami Yen Stadı’nda oynandı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetimindeki ay-yıldızlılar, ilk yarısı 3-3 sona eren maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 6-4 kazandı. Bu mücadele, iki takım arasında oynanan en gollü maç olarak tarihe geçti.

SON 2 MAÇTA YENİLGİ YOK

A Milli Takım, Galler ile oynadığı son 2 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. 2028 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Galler ile oynadığı bu maçlarda 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Türkiye, Samsun’da oynanan ilk karşılaşmayı Umut Nayir ve Arda Güler’in golleriyle 2-0 kazandı. Galler’de oynanan ikinci maç ise 1-1 berabere sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri