A Milli Takım Samsun'da Karadağ'ı ağırlayacak: Montella'nın tercihleri nasıl olacak?

A Milli Futbol Takımı, bu akşam UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki üçüncü maçında Samsun'da Karadağ ile karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlı ekip, Karadağ maçıyla birlikte tarihindeki 634. maçına çıkacak. Milli takım, 101 yıllık tarihinde bugüne kadar oynadığı 633 maçta 246 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda 864 gol atan milliler, kalesinde ise 906 gol gördü.

101 YILLIK MÜCADELE

Milli takım, bugüne kadar 91 farklı ülke ile karşı karşıya geldi. Oynadığı 633 maçın 549'u Avrupa, 34'ü Asya, 24'ü Afrika, 23'ü Amerika, 3'ü ise Okyanusya temsilcileriyle yapıldı. Milliler, bu karşılaşmalardan biri hariç tümünü sahada sonuçlandırırken, Yunanistan ile oynanan ve kural ihlali nedeniyle Türkiye lehine 3-0 tescil edilen bir hükmen galibiyet de bulunuyor.

MONTELLA İLE 16. MAÇ

Türkiye, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde 16. sınavını Karadağ karşısında verecek. Montella’nın A Milli Takım'ın başına geçtiği günden bu yana milliler, 10'u resmi, 5'i özel olmak üzere 15 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Türkiye, Montella ile çıktığı ilk üç maçı kazandı ancak sonraki beş maçta galibiyet yüzü göremedi. Son olarak EURO 2024'te Gürcistan'ı mağlup eden milliler, Montella yönetimindeki performansını düzeltme yolunda adımlar attı.

UEFA ULUSLAR LİGİ'NDE KRİTİK MÜCADELE

Ay-yıldızlı ekip, 2024-2025 UEFA Uluslar Ligi'nde şimdiye kadar oynadığı ilk maçta Galler ile deplasmanda golsüz berabere kalmış, ikinci maçta ise İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup ederek gruptaki iddiasını sürdürmüştü. Karadağ karşısında alınacak bir galibiyet, Türkiye'yi grup liderliği yarışında öne geçirebilir ve Montella'nın teknik direktörlük kariyerinde de önemli bir kilometre taşı olabilir.

Türkiye-Karadağ karşılaşması Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda 21.45'te oynanacak.

İLK 11 BELLİ OLDU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri