A Milli Takım'dan Türkiye'ye bayram, Montella'ya doğum günü hediyesi

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Türkiye, Gürcistan ile Dortmund'da Signal İduna Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 4 gollü ve yağışlı gecede galibiyet A Milli Takımı'mızın oldu.

Yağmur altında başlayan maçın ilk bölümleri oldukça tempolu geçti. Mert Müldür’ün 25. dakikada sağ ayağıyla attığı muhteşem golle Türkiye 1-0 öne geçti. Golden kısa bir süre sonra soldan gelişen atakta Kenan Yıldız'ın bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 32. dakikada Gürcistan, Maikautadze ile durumu 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında tempo daha da arttı. 65. dakikada süper yıldızımız Arda Güler, harika bir golle Türkiye'yi 2-1 öne geçirdi. Arda tarihimizin en genç Avrupa Şampiyonası golcüsü olurken, ilk Avrupa Şampiyonası maçında gol atan en genç futbolcu rekorunu da C. Ronalda'dan aldı.

Maçın son anlarında Gürcistan, kalecisini de hücuma çıkararak beraberlik arayışına girdi.

Ancak bu anlarda Kerem Aktürkoğlu'nun boş kaleye attığı golle Türkiye 90+7'de skoru 3-1'e taşıdı. Bu sonuçla Türkiye, gruptaki ilk maçında 3 puanı 3 golle aldı ve Avrupa Şampiyonaları tarihinde gruptaki ilk maçta aldığı ilk galibiyetini kaydetti.

Milli takımımızda Mert Müldür sakatlığı sebebiyle 85. dakikada oyuna alınırken sakatlığı sebebiyle maça başlamayan Zeki Çelik oyuna dahil oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri