A Milliler, EURO 2024'e galibiyet hasretiyle gidiyor: Polonya 2-1 Türkiye

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesi son hazırlık maçında deplasmanda Polonya ile karşılaştı. Maç, Polonya'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın 12. dakikasında, Polonya yarı sahasından gönderilen uzun topta savunmada Samet Akaydin’in kafayla uzaklaştırmak istediği top, ceza alanında Robert Lewandowski’nin önünde kaldı. Lewandowski, pasını sağındaki Karol Swiderski’ye gönderdi ve Swiderski’nin sağ çaprazdan yaptığı vuruş ağlarla buluşarak skoru 1-0 yaptı.

19. dakikada, sağ kanattan Hakan Çalhanoğlu’nun pasıyla savunma arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahasına girip sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Wojciech Szczesny kurtardı.

25. dakikada, sağ taraftan İrfan Can Kahveci’den aldığı pasla ceza alanına giren Hakan Çalhanoğlu’nun çapraz pozisyondan yerden yaptığı vuruş, kaleye paralel olarak oyun alanının dışına çıktı.

İKİNCİ YARIDA DEĞİŞİKLİKLERLE OYUN DA DEĞİŞTİ

İkinci yarının başında, Arda Güler ve Barış Alper Yılmaz'ın İrfan Can Kahveci ve Semih Kaya'nın yerine oyuna girmesiyle Milli Takım’ın üretkenliği arttı. 71. dakikada Kenan Yıldız'ın da oyuna girmesiyle tempo iyice yükseldi. 77. dakikada Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz iş birliği ile Kenan'ın asistinde Barış Alper Yılmaz durumu 1-1'e getirdi.

Golden kısa süre sonra, Polonya'da kaleci Wojciech Szczesny'nin öne çıkmasıyla sol çaprazdan uzaktan bir vuruşla gol atmak isteyen Kerem Aktürkoğlu direği geçemedi.

Maçın sonlarına doğru, daha etkili olan Polonya önce Krzysztof Piatek'le gole yaklaştı ancak Mert Günok'u geçemedi. Ardından, 90. dakikada Roma forması giyen Nicola Zalewski durumu 2-1'e getirdi ve maç Polonya’nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

6 MAÇLIK GALİBİYET HASRETİ

EURO 2024 öncesi hazırlık maçlarında A Milli Takım, 4 maçta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Avrupa Şampiyonası eleme grubu son maçında deplasmanda Galler ile berabere kalıp grup lideri olarak EURO 2024 bileti alan Türkiye, mart ayında oynadığı hazırlık maçlarında Macaristan'a 1-0, Avusturya'ya da 6-1 mağlup olmuştu. Geçtiğimiz günlerde İtalya ile golsüz berabere kalan Milliker 5 maçtır kazanamıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri