A Millilerin rakibi deplasmanda yenemediğimiz Galler

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu’nda gruptan çıkmayı garantileyen tek takım olan A Millilerimiz grupta iddiası süren takımlardan Galler’le karşılaşacak.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

22.45’te Galler’in başkenti Cardiff’te oynanacak maç öncesi iki takımın son durumu ve aralarındaki rekabetle ilgili detaylar haberimizde…

GALLER GRUPTA 3 MAÇTIR MAĞLUP OLMUYOR

Son yılların formda takımı Galler, grupta son maç öncesi 7 maçta 11 puanla grupta üçüncü sırada. Galler’in gruptan çıkmak için A Millilerimizi yenmesi ve Hırvatistan’ın Ermenistan karşısında galip gelmemesi gerekiyor. Galler son 2 Avrupa Şampiyonası’na katılmayı başarmıştı. Galler grupta son 3 maçında Letonya’yı deplasmanda 2-0 Hırvatistan’ı evinde 2-1 yenerken Ermenistan’la ise 1-1 berabere kaldı. Galler grupta oynadığı maçlarda iç sahada sadece Ermenistan’a 4-2 mağlup oldu.

A Millilerimiz ise tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası elemelerini lider olarak tamamlamak istiyor. Grupta 16 puanı olan A Millîlerimizin liderlik için Galler’den 1 puan alması ya da Hırvatistan’ın Ermenistan karşısında kazanmaması yeterli olacak.

Galler, EURO 2016’da harika bir turnuva geçirmiş ve yarı finalde o sezon şampiyonluğa ulaşan Portekiz’e 2-0 mağlup olmuştu.

Galler, EURO 2020’de ise 0 çektiğimiz grupta İtalya ile gruptan çıkmış ve son 16 turunda Danimarka’ya mağlup olarak elenmişti.

MONTELLA İLE SERİ SÜRECEK Mİ?

Vincenzo Montella ile tarihi bir başlangıca imza atan A Milliler, İtalyan hoca ile oynadığı 3 maçın tamamını kazanmayı başarmıştı.

A Milli takım tarihinde ilk 3 maçından 3 galibiyet alan ilk yabancı teknik direktör olan Montella Almanya’yı deviren de ilk yabancı A Milli takım teknik direktörü olmuştu. Montella bu seriyi ve rekoru perçinleştirmek istiyor.

Topu rakibe bırakıp geçiş hücumu ve kalabalık savunma anlayışıyla galibiyetleri alan Montella, Galler deplasmanında da benzer bir formasyon ve oyun tarzını gözetebilir. İki takımın 19 Haziran’da Samsun’da oynadığı maçı A Millilerimiz Arda Güler ve Umut Nayir’in golleriyle 2-0 kazanmıştı.

GALLER İLE 9. RANDEVU

Galler ve Türkiye, daha önce 8 kez karşılaştı. A Milliler bu maçlarda 3 galibiyet 1 beraberlik alırken 4 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Galler’de oynanan 3 maçta hiç kazanamayan A Milliler bu maçlarda gol dahi alamazken sadece 1 beraberlik aldı.

Galler’e karşı oynadığımız son 4 maçta ise 2 galibiyet 1 beraberlik 1 de mağlubiyet aldık.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

İki teknik direktör, kariyerleri boyunca ilk kez rakip olacak. Galler Teknik direktörü Robert Page daha önce 2 kez rakip olduğu A Millilerimize karşı 1 galibiyet 1 de mağlubiyet aldı.

Türkiye'nin ilk 11'i: Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdulkerim, Cenk, İsmail, Salih, Abdulkadir Ömür, Kerem, Yusuf, Barış Alper

Galler'in ilk 11'i: D. Ward, Lockyer, Rodon, B. Davies, C. Roberts, J.James, E.Ampadu, N. Williams, H. Wilson, N. Broadhead, B. Johnson

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri