A Millilerin rakipleri belli oldu

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde (EURO 2025) B Ligi 1. Grup'ta İsviçre, Macaristan ve Azerbaycan ile eşleşti.

UEFA Uluslar C Ligi'nde 6 maçı gol yemeden kazanarak B Ligi'ne yükselen Milli Takımımız, rakiplerini belirleyen kura çekiminde İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gruplandırıldı. Karşılaşmalar, 1-9 Nisan 2024, 27 Mayıs - 4 Haziran 2024 ve 8-16 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında oynanacak.

Kura çekimine A Milli Kadın Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü ve U17 Kız Milli Takım Teknik Direktörü Begüm Üresin ile Kadın Milli Takımlar Sorumlusu Koray Uzun katıldı. UEFA'nın belirlediği yeni formata göre, takımlar UEFA Kadınlar Uluslar Ligi'ndeki performanslarına göre 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri Lig Etabı'ndaki yerlerini belirlediler.

Nisan ve Temmuz ayları arasında oynanacak maçlarla takımlar, lig etabını tamamlayacak ve elde edilen sıralama, bir sonraki Uluslar Ligi'nde takımların konumunu belirleyecek. A Ligi'nde yer alan takımlar, gruplarında ilk 2 sırayı almak için mücadele edecekler. İlk 2 sırayı alan 8 takım, ev sahibi İsviçre ile birlikte EURO 2025'te yer alacak.

B Ligi'ndeki 4 grup birincisi ve en iyi 2 ikinci takım, B Ligi'nde 2 ikinci ve 4 üçüncü takımla play-off ilk turunu oynayacak ve kazanan 6 takım play-off 2. tura kalacak. İkinci turda ligdeki sıralamalara göre 2. tur play-off maçları oynanacak ve kazanan 7 takım, 2025 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynamaya hak kazanacak.

Kura çekimi sonucu oluşan gruplar şu şekilde:

A Ligi

Hollanda, İtalya, Norveç, Finlandiya

İspanya, Danimarka, Belçika, Çekya

Fransa, İngiltere, İsviçre, İrlanda Cumhuriyeti

Almanya, Avusturya, İzlanda, Polonya

B Ligi

İsviçre, Macaristan, Türkiye, Azerbaycan

İskoçya, Sırbistan, Slovakya, İsrail

Portekiz, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda, Malta

Galler, Hırvatistan, Ukrayna, Kosova

C Ligi

Belarus, Litvanya, Kıbrıs Rum Kesimi, Gürcistan

Slovenya, Letonya, Makedonya, Moldova

Yunanistan, Karadağ, Andorra, Faroe Adaları

Romanya, Bulgaristan, Kazakistan, Ermenistan

Arnavutluk, Estonya, Lüksemburg

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri