Abdullah Avcı: Önceliğimiz bu maçı kazanmak

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Slovakya'nın Ruzomberok takımıyla oynayacağı rövanş maçı öncesinde, Papara Park'ta basın toplantısı düzenledi.

Teknik direktör Abdullah Avcı ve takım kaptanı Uğurcan Çakır, maça dair değerlendirmelerde bulundu.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Ruzomberok ile oynadıkları ilk maçta elde ettikleri 2-0’lık galibiyetin ardından rövanş maçına oldukça ciddi yaklaştıklarını belirtti. Avcı, “İlk maçta fizik kalitesi yüksek ve oyun planı olan bir takıma karşı zorlu bir mücadele verdik. Rakip, kenar ortalar ve taçlar gibi alanları etkili kullanarak bizlere zor anlar yaşattı. Maç sonunda 2-0'lık avantaj sağladık. Şimdi ikinci maça odaklanmış durumdayız. Bu maçı kendi taraftarımız önünde daha iyi bir performans göstererek kazanmamız gerekiyor. Oyun içinde dikkatli olacağız ve taraftarımızın desteğiyle iyi bir sonuç almayı umuyoruz,” şeklinde konuştu.

Avcı, 61. yaş gününü kutlayarak, “İstatistikler tarih yazabilir ancak iyi bir oyun ve galibiyet her zaman daha değerlidir. Önceliğimiz bu maçı kazanmak. Kazandıktan sonra duygularımı da paylaşabilirim,” dedi. Transfer hedefleri hakkında da bilgi veren Avcı, “Şu anda minimum 2 veya 3 oyuncu transfer etmek istiyoruz. Özellikle forvet, stoper ve orta saha oyuncuları üzerinde çalışıyoruz. Transfer bütçesi ve oyuncu profili konusunda dikkatli bir şekilde ilerliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Taraftar desteğine de değinen Avcı, “Trabzonspor taraftarları bizi yalnız bırakmasın. Onların pozitif desteği bizim için çok önemli. Seyircisiz maçların keyfi olmuyor ve bunu geçen sezon tecrübe ettik. Taraftarımızla çok daha güçlüyüz ve başarıya ulaşmamızda büyük rol oynayacaklar,” dedi.

Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Ruzomberok karşısında elde ettikleri 2-0'lık avantajın rövanş maçında kendilerine büyük bir rahatlık sağladığını ifade etti. Çakır, “İlk maç genellikle zorlu geçer; takım uyumu, kondisyon ve özgüven açısından. Ancak avantajlı bir skorla döndük. Rövanş maçı için hazırız ve umarım galibiyetle ayrılarak turu geçeriz,” dedi.

Milli takım kampından döndükten sonra Trabzonspor’a adapte olmaya çalıştığını belirten Çakır, “Avrupa Şampiyonası’nda geçirdiğim süre zarfında başarılı sonuçlar elde ettik. Şimdi Trabzonspor’a fit bir şekilde döndüm ve performansımı devam ettirmeyi hedefliyorum. Transfer söylentilerine ise odaklanmıyorum. Takımda yüzde yüzümü vermeye devam edeceğim,” diye konuştu.

Çakır, transfer edilen Okay Yokuşlu ve Ozan Tufan hakkında da düşüncelerini paylaştı. “Okay Yokuşlu ile genç yaşlardan beri iletişimdeyiz ve onun aramıza katılmasından çok mutluyum. Ozan Tufan da milli takım arkadaşlarımdan biri ve aramıza katılması bizim için büyük bir güç. Her iki oyuncu da kaliteleriyle Trabzonspor’a katkı sağlayacak,” dedi.

Çakır, transfer tekliflerine yönelik olarak, “Teklif gelirse, başkanımız ve hocamızla oturup değerlendiririz. Şu anda odaklandığım şey, Trabzonspor’un başarısı ve UEFA'da mümkün olan en iyi sonuçları almak,” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri