Açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu kimdir?

Açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olarak büyük başarılara imza attı. Genç yüzücü, yüzmedeki azmiyle adından söz ettirirken, hayatına ilişkin detaylar merak konusu oldu.

Açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu yüzme tutkusu sayesinde adından bahsettirdi. Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek geçen Türkoğlu, en genç yüzücü unvanını aldı. Denizin evi gibi olduğunu dile getiren Türkoğlu, ilerleyen zamanlarda daha büyük başarılara imza atacak.

AYSU TÜRKOĞLU KİMDİR?

2 Mayıs 2001 tarihinde Bodrum’da dünyaya geldi. 2019 yılında Bodrum Fen Bilimleri Lisesinden mezun oldu. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümünde 3. Sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir. Yüzmeye ablasından örnek alıp, ilk olarak 7 yaşında Bodrum Spor Yüzme Kulübü’nde başladı. 14 yaşında da yüzmenin açık su branşıyla devam etti. Genel olarak 5-7,5-10 kilometrelik mesafelerde yarışmaktadır. İlk katılmış olduğu uluslararası Aquamasters yüzme yarışmasında 6 Km’lik parkurda kadınlar klasman 1.si oldu. 2022 Temmuz ayının 29’u 30’a bağlayan gecesinde İngiltere ile Fransa arasında bulunan Manş Denizini 16 saat 28 dakika ve 60 kilometre yüzerek geçen en genç Türk sporcusu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri