Age Hareide: Basit hatalar yaptık

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında Türkiye'ye 4-2 mağlup olan İzlanda'nın teknik direktörü Age Hareide, basın toplantısında takımının bireysel hatalarına dikkat çekti.

Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Hareide, "Bu şekilde oynarsanız maçı kazanamazsınız. Çok üzgünüm, büyük bireysel hatalar yaptık," dedi.

İlk yarıda iyi bir performans sergilediklerini belirten Hareide, "İlk yarıda neredeyse hiç pozisyon vermedik. Ancak topa daha iyi sahip olmamız ve kolay top kayıplarını önlememiz gerekiyordu. Maçın kontrolünü daha iyi sağlamalıydık," ifadelerini kullandı.

Son iki maçta ev sahibi olarak 2 gol atmalarına rağmen kazanamadıklarına dikkat çeken teknik direktör, "İki gol, kazanmak için yeterli olmalı. Bireysel hataları azaltmalıyız," dedi.

Ayrıca, bazı oyuncuları kulüplerinde az oynadıkları için sahaya sürdüğünü ve bunun hatalı bir tercih olabileceğini belirten Hareide, "Daha düzenli oynayan oyuncuları kullanmam gerekebilir," şeklinde konuştu.

Hakem kararlarına da eleştirilerde bulunan Hareide, "Penaltı pozisyonlarında bariz hatalar yaptık. El pozisyonları çok açık ama kuzey ülkelerinde bu tür penaltıların kaldırılması için çalışmalar var. Bence bunlar basit penaltılar ve hakemin kararları tartışılabilir," diye değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri