Almanya mı? Türkiye mi? Yusuf Kabadayı için iki ülke karşı karşıya! | Türkiye Yusuf'a yakın...

Bundesliga'da dikkatleri üzerine çeken Türk asıllı 20 yaşındaki oyuncu Yusuf Kabadayı, Alman basınında gündeme geldi. Milli takımda hangi ülkenin formasını giyeceği henüz belli olmayan Kabadayı için Almanlar kendi federasyonunu harekete geçirmeye çalışıyor.

FC Bayern’den FC Augsburg’a transfer olan 20 yaşındaki Yusuf Kabadayı, Bundesliga’daki ilk maçında attığı golle büyük yankı uyandırdı. FC St Pauli karşısında uzatma dakikalarında bulduğu golle takımının 3-1’lik galibiyetini perçinleyen Kabadayı, futbol dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ancak Kabadayı’nın bu başarılı çıkışının yanı sıra, hangi milli takım forması giyeceği sorusu da gündemde.

ALMANYA VE TÜRKİYE YUSUF İÇİN KARŞI KARŞIYA

Türk kökenli bir aileden gelen Kabadayı, hem Almanya hem de Türkiye milli takımları için oynayabilme hakkına sahip. Kariyerinin ilk yıllarında Türkiye U15 ve U16 takımlarında forma giyen genç oyuncu, daha sonra Almanya U18, U19 ve U20 takımlarında görev aldı. Şu an hangi milli takım formasıyla yoluna devam edeceği ise büyük bir merak konusu.

TÜRKİYE YUSUF KABADAYI’NIN PEŞİNDE

Fussball.news'ten Adrian Kühnel'in haberine göre, Türkiye, Kabadayı’yı milli takıma kazandırmak için ciddi girişimlerde bulunuyor. Türk Futbol Federasyonu'nun, Augsburg’un genç yeteneğine teklif sunduğu ve Kabadayı’nın Türkiye U21 takımıyla sahaya çıkabileceği konuşuluyor. Eğer bu gerçekleşirse, Kabadayı’nın gelecekte Türkiye A Milli Takımı’nda da forma giyme ihtimali oldukça yüksek.

ALMANLAR TÜRKİYE'YE BİR YILDIZ DAHA KAPTIRMAKTAN ÇEKİNİYOR

Almanya Milli Takımı daha önce, Bayern Münih altyapısında yetişen bir başka yıldız olan Kenan Yıldız’ı Türkiye’ye kaptırmıştı.

2022’de Juventus’a transfer olan Yıldız, Almanya adına oynamayı tercih etmemiş, "Almanya bana hiç yaklaşmadı" diyerek Türk milli takımını seçmişti. Benzer bir senaryonun Yusuf Kabadayı için de geçerli olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

GALATASARAY, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ PEŞİNDEYDİ

Almanya'da top koşturan ve Bayern alt yapısından yetişen Yusuf Kabadayı'yı manşetler sık sık yazdı. 3 büyüklere transfer olacağına dair çıkan haberlerle beraber Türk futbolunda adı daha net duyulan genç oyuncu, kararını Augsburg'tan yana kullandı. "Bundesliga'da mümkün olduğu kadar çok dakika almak için Augsburg'a geldim'' diyen genç yıldız, bugünlerde hangi milli takımda oynayacağı sorusuna cevap verecek.

BUNDESLİGA’DA PARLAYAN BİR YILDIZ

Kabadayı, Augsburg’daki ilk maçında sergilediği performansla, sadece milli takımların değil, Bundesliga izleyicilerinin de ilgisini üzerine çekti. Augsburg’un Cuma günü oynayacağı Mainz 05 karşılaşmasında sahada olması beklenen genç yıldız, başarı grafiğini yükseltmeye kararlı. Türkiye mi yoksa Almanya mı? Yusuf Kabadayı’nın bu kararının gelecekteki kariyerini nasıl şekillendireceği merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri