Amed SK, 9 kişi kalan Kocaelispor'u 3-0 mağlup ederek ilk kez kazandı: Kocaelispor'in galibiyet serisi sona erdi

Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, Şanlıurfa'da oynanan maçta Kocaelispor'u 3-0 yenerek sezonun ilk galibiyetini elde etti. Maçın erken dakikalarında Kocaelispor'un gördüğü kırmızı kartlar kırılma noktası oldu.

Mücadeleye hızlı başlayan Amed SK, henüz 4. dakikada Kocaelispor kalecisi Gökhan Değirmenci'nin kırmızı kart görmesiyle rakibini 10 kişi bıraktı. Bu erken kırmızı kart, Kocaelispor'un oyun planlarını alt üst ederken, 19. dakikada VAR incelemesi sonucunda sol bek Muharrem Cinan'ın da kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla Kocaelispor sahada 9 kişi kaldı.

Amed SK, rakibinin 9 kişi kalmasının ardından baskısını artırdı ve 32. dakikada Oktay Aydın'ın ceza sahası dışından attığı şık golle 1-0 öne geçti. Bu gol, aynı zamanda Amed SK'nin bu sezonki ilk golü oldu. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Amed SK, 63. dakikada Adama Traore'nin güzel vuruşuyla skoru 2-0 yaptı. Maçın son anlarına doğru 86. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Traore, attığı golle skoru 3-0'a getirdi ve maçın sonucunu belirledi.

Bu galibiyetle Amed SK, milli araya 3 puanla girerek puanını 5'e çıkardı ve ligdeki ilk gollerini atarak ilk galibiyetini aldı. Kocaelispor ise sezona üçte üç yaparak başlamışken, bu maçta ilk mağlubiyetini alarak 9 puanda kaldı. Milli ara sonrasında Amed SK, Bandırmaspor deplasmanına giderken, Kocaelispor evinde Manisa FK'yi ağırlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri