Ankara futbolu küme düştü: Ankaragücü kabusu yaşadı!

Profesyonel liglerde mücadele eden 8 takım başarıdan uzak bir tablo çizdi.

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Sezon başından bu yana haftalık panorama olarak yayınladığımız Ankara futbolunun Z raporundan hiç de iç açıcı bir tablo yok!

Profesyonel liglerde mücadele eden 8 takımdan başarı elde edebilen olmazken üç takım da küme düşme üzüntüsü yaşadı.

GÖSTERE GÖSTERE GELEN VEDA

Süper Lig’deki tek başkent temsilcisi olan Ankaragücü, Mart ayının başından itibaren girdiği düşüş trendinden çıkamadı. Emre Belözoğlu ile yollar ayrılmayınca Belözoğlu ve futbolcular arasındaki uçurum giderek açıldı. Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, başkan değişimi, hoca konusunda ısrar gibi konularla Ankaragücü ligin son haftasında Trabzonspor’a yenilerek küme düştü.

Trabzonspor bundan önce de Gençlerbirliği’ni son hafta evinde yenerek küme düşürmüştü.

Bu maçla birlikte Ankara’nın Süper Lig’de temsilcisi kalmadı.

PLAY-OFF’SUZ SEZON

Gençlerbirliği ve Keçiörengücü’nün yer aldığı 1.Lig’de özellikle Gençlerbirliği sezona üst lig parolası ile başladı. Sinan Kaloğlu önderliğinde Niyazi Akdaş yönetimi büyük paralar harcadı ancak transferde doğru isimlere yönelmemeleri adeta Akdaş döneminin özeti oldu. Maliyetli kadroya rağmen son hafta oynanan Tuzlaspor maçının son dakikalarında play-off şansı kaybedildi.

Gençlerbirliği üst lig parolası ile başladığı sezonda play-off bile göremedi.

Keçiörengücü ise uzun süre düşmeme mücadelesi verdiği ligde son haftalarda kopardığı puanlarla lige tutunabildi.

2.LİG’DE HÜSRAN

Etimesgut Belediye, Ankara Demirspor ve Ankaraspor’un yer aldığı ligde Ankaralılar şampiyonluk hariç her şeyi gördü. Ankara Demirspor ligi orta sıralarda tamamlayarak son haftalara heyecansız bir şekilde girdi.,

Ankaraspor ise play-off’a kalmayı tartışmalı bir maçla da olsa başardı. Nazilli Belediye ile şut bile atılmayan maçta play-off’a kalan Ankaraspor play-off turunda tutunamadı ve ilk turda 1461 Trabzon FK’ya elendi.

Etimesgut Belediyespor ise son haftasına avantajlı girdiği ligde İngeölspor’la berabere kaldı. Denizli’den gelen son dakika golleri ile de bir anda küme düştü. Artık ikinci ligde iki Ankara takımı kaldı.

3.LİG’DEN AMATÖRE

3.Lig’de Hacettepe 1945 ve Çankaya FK ile yer alan Başkent bu sezon amatöre düşme üzüntüsünü yine yaşadı.

Çankaya FK sondan bir hafta önce ligde kalmayı garantilerken Hacettepe 1945 uzun süre kaldığı kırmızı hattan bir türlü kurtulamadı. Hacettepe 1945 düştüğü için yarışma haklarını değiştirdiği Hacettepe SK gibi amatöre düştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri