Ankara takımlarının panoraması | Başkent galibiyete hasret! Tek zafer Gençlerbirliği'nden

Ankara takımları bu hafta sonu liglerinde çıktıkları maçlarda yine galibiyete hasret kaldı.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Hafta sonu Ankara takımlarının çıktığı maçlarda tek galibiyet Gençlerbirliği’nden gelirken, beraberlikler ve mağlubiyetler daha ağırlıkta kaldı.

Adana Demirspor'un çiçeği burnunda hocası Hikmet Karaman ilk maçına eski takımı Ankaragücü karşısında çıktı.

Ankaragücü, Emre Akbaba’nın golüyle geri düşse de Başkent ekibi Pedrinho ile aradığı golü bularak sahadan bir puanla ayrıldı. Bu sonuçla Ankaragücü puanını 25’e yükselterek düşme hattının dört puan üzerinde yoluna devam ediyor.

1.Lig’deki temsilcilerden Gençlerbirliği ise Ankara takımları adına galibiyet sevinci yaşayan tek takım oldu. Başkent ekibi de yine 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 3-1 galip ayrıldı. Rakip takımın hem savunmadaki hatalarını hem de gördüğü kırmızı kartı iyi değerlendiren Gençlerbirliği, zorlandıkları maçtan aldıkları üç puanla play-off hattına bir kez daha tutunarak rakibi Sakaryaspor’un bir puan altına yerleşti.

Keçiörengücü ise bu sezon eski günlerini arıyor. Evinde Manisa FK ile 1-1 berabere kalan Keçiörengücü, maç kazanamama serisini 8 haftaya çıkardı. Önceki sezonlarda üst sıralara tutunmaya çalışan Keçiörengücü’nün bu sezon düşme hattı ile arasında sadece bir puan var.

2.Lig’de ise bu hafta derbi haftasıydı. Beyaz Grup’ta mücadele eden iki Başkent takımı; Ankaraspor ve Ankara Demirspor karşı karşıya geldi. Play-off hattını yakından ilgilendiren maçta gol sesi çıkmadı. Ligin ilk yarısında oynanan maçı Ankaraspor evinde 3-0 kazanmıştı.

Kırmızı Grup’ta ise Etimesgut Belediyespor evinde Metin Diyadin yönetimindeki Iğdır FK’ye 1-0 mağlup oldu. Maçta Gençlerbirliği’nden transfer olan Enes Keskin de Iğdır FK için ilk 11’de başladı.

3.Lig’deki iki temsilciden Çankaya FK bu hafta evinde Armoni Alanya Kestelspor’a 3-1 mağlup olurken, ligin istikrarsız takımlarından Hacettepe 1945 ise bu hafta da kaybetti. Kelkit Hürriyetspor’a 2-0 mağlup olan Hacettepe 1945, bu sonuçla ligin dibine demir atmaya bir adım daha yaklaştı. 15 takımlı ligde 14 puanla 14.sıraya düşen Medet Coşkun yönetimindeki Hacettepe 1945, çıktığı son 8 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri