Ankara takımlarının panoraması

Ankara takımları bu hafta çıktıkları maçlarda yine galibiyeti unuttu. 8 takımın galibiyet sayısı bir!

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Profesyonel liglerde 8 takımla temsil edilen Ankara, haftayı tek galibiyetle kapattı. Süper Lig, 1.Lig , 2.Lig ve 3.Lig’de 8 takımla mücadele eden Başkent takımları mağlubiyetle geçen haftada bir puana dahi hasret kaldı.

Milli aranın ardından lige dönen üst lig temsilcilerimizle birlikte, alt liglerde mücadele eden takımlarımızın lig maçlarında Ankara yine umduğunu bulamadı.

ANKARAGÜCÜ MİLLİ ARALARI SEVİYOR

Ankaragücü, üç milli aradan da deplasmanda döndü. Bu maçlardan altı puan çıkaran sarı lacivertliler, Gaziantep FK deplasmanında da altın değerinde üç puanı Alper Uludağ’ın golüyle aldı.

Puanını 16’ya çıkararak hem rakibini altına alan başkent ekibi hem de düşme hattıyla puan farkını bir galibiyetin üzerine çıkarmış oldu.

Maçtan sonra galibiyeti değerlendiren Emre Belözoğlu, “ Bir nevi özür ve kendimizi affettirme maçı oldu. Her maça final gibi bakan bir ortam var. Bundan açıkçası çok mutlu değilim” diyerek camiaya da uyarısını yaptı.

ON BEŞ DAKİKALIK DERBİDE KAZANAN YOK

Soğuk bir havada Eryaman Stadı’nda oynanan Gençlerbirliği-Keçiörengücü maçında ilk yarı itibariyle maça gelenleri pişman eden bir oyun sergilendi. İkinci yarıda da tablo değişmezken, bireysel hata sonucu 82’de gelen Gençlerbirliği golüne kısa sürede basit bir penaltı ile karşılık veren Keçiöregücü durumu eşitledi.

Gençlerbirliği’nin eline altın tepside gelen son dakika penaltısını ise Musa Çağıran değerlendiremedi. Soğuk havada sadece on beş dakika hakem ve VAR kontrolünde oynanan oyun izleyenlere teselli etse de Gençlerbirliği tarafı kaçan iki puana yanıyor.

Maçın bir diğer ilginç yanı ise mor beyaz renkli Keçiörengücü’nün kırmızı; kırmızı kara renkli Gençlerbirliği’nin ev sahibi olarak maça çevre adını verdikleri turkuaz forma ile çıkması oldu.

2.LİG’DE YARALAR AĞIR

2.LİG’de mücadele eden üç takımımızdan da galibiyet haberi gelmedi. Cumartesi günü Esenler Erokspor’a 3-0 mağlup olan Ankara Demirspor, üst sıralara tırmanma konusunda ağır darbe yedi.

Play Off potasındaki Ankaraspor da Yeni Mersin İY ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Etmiesgut Belediyespor ise evinde Arnavutköy Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Rakibin golü Gençlerbirliği’nden kiralık olarak Arnavutköy forması giyen Arda Tuzcu’dan geldi.

3.LİG’DE HOCA GETİREN SONUÇLAR

3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Hacettepe 1945, evinde Silifke Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Son dört maçtan da galibiyet çıkaramayan başkent ekibinde teknik direktör değişikliğine gidildi.

Dördüncü grupta mücadele eden Çankaya FK ise deplasmanda Çatalcaspor ile 1-1 berabere kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri