Ankaragücü zorlu Gaziantep deplasmanında: Tek galibiyet 2018'de

Son maçlarda deplasmanda kazanmaktan zorlanan Ankaragücü Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında ligin formda takımlarından Gaziantep FK ile karşılaşıyor.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Lige kötü başlangıç yaptıktan sonra Emre Belözoğlu ile oyununu geliştiren MKE Ankaragücü son 2 maçında ise kalesinde 7 gol gördü ve sadece bir puan alabildi.

Son maçında Antalyaspor'a evinde 4-0 mağlup olan Ankaragücü, milli arada ise TSYD Kupasında Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup etti.

Bu sezon geride kalan 10 maçta 13 puan toplayan Ankara temsilcisi deplasmanlarda ise 6 maçta sadece Sivasspor'u yendi ve 5 puan topladı. Son 3 deplasman maçında ise tek puanını Başakşehir'den alan Ankaragücü bu maçlarda da kalesinde 7 gol gördü.

RAKİP TAKIM FORMDA

Gaziantep FK de tıpkı Ankaragücü gibi sezona kötü başlayarak teknik direktör değişimi de yaşadı. Eski çalıştırıcısı M. Sumudica ile yeniden anlaşan Gaziantep FK, Rumen çalıştırıcı ile çıktığı 8 lig maçında 5 galibiyet 3 mağlubiyet aldı. Sumudica ile evinde oynadığı 3 maçı da kazanan Gaziantep FK son 4 maçta ise 9 puan toplamayı başardı.

GAZİANTEP'E KARŞI 10 MAÇTA TEK GALİBİYET

MKE Ankaragücü ve Gaziantep FK saat 16'da 11. kez karşılaşacak. Geride kalan 10 maçta Ankaragücü sadece 2017-2018'de TFF 1. Lig maçında Gaziantep FK'yi yenmeyi başardı. O maçı 4-0 kazanan Ankaragücü diğer 9 maçta ise 3 beraberlik 6 da mağlubiyet aldı. Ankaragücü son 4 maçta Gaziantep'e karşı gol dahi atamadı ve bu maçlardan puansız ayrıldı. Süper Lig'de 6 kez karşılaşan iki takımın maçlarında Ankaragücü sadece 1 puan aldı.

SUMUDİCA ANKARAGÜCÜ’NE KARŞI MAĞLUBİYET ALMADI

Rumen çalıştırıcı 2019’da geldiği Türkiye’de Gaziantep FK, Çaykur Rizaspor ve Yeni Malatyaspor’u çalıştırmıştı. Bu sezon tekrar Gaziantep FK’ye dönen M. Sumudica Ankaragücü ile 4 kez karşılaştı. Başkent temsilcisi ile oynadığı maçlarda mağlubiyet almayan Rumen teknik adam bu maçlarda 2 galibiyet 2 beraberlik aldı. Sumudica bu maçların 3’ünde Gaziantep FK teknik direktörüydü. Emre Belözoğlu ise Gaziantep FK ile teknik adam olarak karşılaştığı 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik aldı.

Belözoğlu, Sumudica ile olan tek maçında da Başakşehir’in başında Yeni Malatyaspor’u 3-1 yenmişti.

MKE ANKARAGÜCÜ ÜMİT ÖZTÜRK İLE KAZANMAKTA ZORLANIYOR

Gaziantep FK Ankaragücü maçını yönetecek olan Ümit Öztürk’ün en çok maçını yönettiği takımlardan biri MKE Ankaragücü. Ankaragücü Ümit Öztürk’ün hakem olarak görev yaptığı 14 maçta 3 kez kazanabildi 4 beraberlik 7 de mağlubiyet aldı. Ankaragücü Öztürk’ün yönettiği son 4 maçta ise mağlubiyet almadı. Ankaragücü bu 14 maçta ayrıca 5 kırmızı kart görürken rakip takımlar tek kırmızı kart gördü. Ankaragücü bu maçlarda 1 kez penaltı kazanırken rakipler 4 kez beyaz noktaya geldi.

Bu sezonun en çok maç yöneten hakemlerinden olan Ümit Öztürk 2023-2024 sezonunda ilk kez Ankaragücü maçı yönetecek.

Gaziantep FK bu sezon Ümit Öztürk’ün yönettiği maçta Kayserispor’a 2-0 mağlup olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri