Ankaragücü zorlu virajda: Rakip 13 yıldır İstanbul’da yenemediği Galatasaray!

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında MKE Ankaragücü bugün saat 19’da Galatasaray deplasmanına konuk olacak. Maçı İstanbul bölgesi hakemlerinden Volkan Bayarslan yönetecek.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankaragücü, bu sezon dördüncü kez İstanbul ‘da sahaya çıkacak. Sezona Kasımpaşa karşısında 3-2 mağlubiyetle başlayan Ankara temsilcisi daha sonra İstanbul’da Adana Demirspor ve Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kalmıştı. Ankara’da ilk maçında Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olan sarı lacivertliler, Sivas deplasmanında 3-1’le bu sezonun ilk 3 puanını kazanmıştı.

Ankaragücü, son olarak geçen hafta iyi başladığı Konyaspor maçında Eryaman Stadyumu’ndan 1-1 ile dönmüştü. Bu sezon geride kalan 6 maçta 1 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyet olan MKE Ankaragücü 8 gol atıp kalesinde de 8 gol gördü. Bu sezon deplasmanda 3 maçta 4 puan alan Ankaragücü, İstanbul’da oynadığı maçlarda ise 2 puan aldı.

Ankaragücü’nde Ali Sowe ve Tolga Ciğerci’nin sakatlıkları sürerken, Konyaspor maçının ikinci yarısına sakatlığı sebebiyle çıkamayan Kitsiou da kadroda olmayacak.

GALATASARAY İLE 103. RANDEVU! ANKARAGÜCÜ’NÜN NEF STADYUMUNDA GALİBİYETİ YOK

Galatasaray ile MKE Ankaragücü, Süper Lig'de 103. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında geride kalan 102 lig maçında Ankaragücü 19 galibiyet elde ederken Galatasaray'ın galibiyet sayısı 64, 19 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Ankara’nın sarı-lacivertli ekibi bu maçlarda 89 gol atarken Galatasaray 212 gol attı.

İstanbul’da oynanan 50 maçta ise MKE Ankaragücü sadece 3 kez kazandı. 9 maç berabere bitti. Galatasaray 38 kez kazandı. Ankaragücü, Galatasaray deplasmanında son galibiyetini Ali Sami Yen Stadyumu’nda 2010-2011 sezonunda 4-2 ile almıştı. Ankaragücü NEF Stadı’nda ilk kez kazanmak için sahaya çıkacak. MKE Ankaragücü maç öncesi bir hafta dinlendi Galatasaray ise salı günü İstanbulspor deplasmanında kazanmıştı. Galatasaray ayrıca 3 Ekim Salı günü Manchester United ile karşılaşacak.

TOLUNAY KAFKAS GALATASARAY’A KARŞI 20 MAÇTA 2 KEZ KAZANDI

Geçen sezonu tamamladığı MKE Ankaragücü’nde bu sezon da görevine devam eden Tolunay Kafkas’ın Galatasaray’a konuk olduğu maçlarda yüzü gülmüyor. Galatasaray'a karşı teknik direktör olarak 20 maça çıkan Kafkas, bu maçlarda 2 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 yenilgi elde etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un ise farklı takımlarla MKE Ankaragücü ile karşılaştığı 7 maçta mağlubiyeti yok. Okan Buruk bu maçlarda 5 galibiyet 2 beraberlik elde etti.

VOLKAN BAYARSLAN’IN YÖNETTİĞİ 11 MAÇTA 3 GALİBİYET

Volkan Bayarslan 6’sı Süper Lig olmak üzere MKE Ankaragücü’nün 11 maçını yönetti. Bu maçlarda 3 kez gülen Ankaragücü 1 beraberlik 7 de mağlubiyet aldı. Ankaragücü, Volkan Bayarslan yönetiminde son olarak geçen sezonun 36. haftasında Eryaman’da Galataasaray’a 4-1 mağlup oldu. Bu sezon 3. Maçına çıakcak olan Bayarslan; şu ana kadar Galatasaray’ın da 12 maçını yönetti. Galatasaray bu maçlarda 6 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet aldı. Bayarslan’ın son Galatasaray maçı geçen sezonki Ankaragücü karşılaşması.

İLK 11’LER BELLİ OLDU

MKE ANKARAGÜCÜ: Bahadır, Hayrullah, Radakovic, Mujakic, Hanousek, Djokanovic,Ali Kaan, Renaldo, G. Rodrigues, Morutan, Bajic

GALATASARAY: Muslera, Boey, D. Sanchez, Kaan, Angelino, Torreira, Kerem D., Tete, Kerem A., W. Zaha, Icardi

FARUK KOCA TAKIMA GÜVENİYOR

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Galatasaray maçını ve takımın son durumunu değerlendirdi.

Koca şunları söyledi:” Galatasaray maçıyla birlikte çıkışa geçmek istiyoruz. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olduğu için oyuncu motivasyonu farklı oluyor. Camiamızı mutlu etmek istiyoruz. Her maça galibiyet parolasıyla çıkıyoruz. Biz oynadığımız 6 maçta en azından 3 galibiyet, 2 beraberlik alabilirdik. Bundan sonra performansımızın artmasını bekliyoruz. Galatasaray'ı favori gösterebilirler ama biz buna inanmıyoruz. Bizim kalitemiz var, oyuncularımdan farklı bir performans bekliyorum.”

“BU TAKIM İLK 7 YAPAMAZSA ÇOK YAZIK OLUR”

Koca ayrıca Tolunay Kafkas’ın ayrılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak; "Hocamız Tolunay Kafkas'la yolların ayrılması gibi bir gündemimiz asla olmadı. Konyaspor maçında galibiyet bekliyorduk, iyi oynamadık, bu bir gerçek. Böyle sonuçlar olunca medya, başkan ve hoca üzerinden bir karar bekliyor. Ben net bir adamım, hocayla ilgili bir kararım olsa net söylerim. Kötü oynadık Konyaspor karşısında. Bunu da en iyi hoca değerlendirecektir zaten. Hocamız onurlu bir insan, sevdiğimiz biri. Hatalar tabii ki var. Toparlanma aşamasındayız. Galatasaray maçının hoca için de oyuncular için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Galatasaray maçı öncesi böyle haberlerin çıkmasını doğru karşılamıyorum. Bu hocanın da oyuncuların da moralini bozabilir. Ancak bizim böyle bir düşüncemiz olmadığı için rahatsız değilim. Bu takım, Süper Lig'de ilk 7'nin altında kalırsa çok yazık olur. Kupayı da alabiliriz, final de oynayabiliriz. Bu kadronun bunu başarması lazım. Yönetim yapması gerekeni yaptı, artık gerisi teknik heyet ve oyuncularda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri