Ankaragücü'nde beklenen son: Tolunay Kafkas ayrıldı, Çalımbay ve Keleş favori

MKE Ankaragücü teknik direktörü Tolunay Kafkas ile yollarını ayırdı. Ankaragücü son Galatasaray mağlubiyeti sonrası faturayı Kafkas'a kesti.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankaragücü, sezona beklenen başlangıcı yapamayarak 7 maçta sadece 6 puan toplayabildi. Son oynadığı Galatasaray maçında öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olan takımda Tolunay Kafkas ile yollar ayrıldı.

Kafkas'ın görevden alınması, özellikle teslimiyetçi futbol anlayışı ve oyuncu değişiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kaldığı Galatasaray maçı sonrası gerçekleşti. Faruk Koca, Konyaspor maçındaki oyundan da memnuniyetsiz olduğunu dile getirmiş ve Kafkas'ın gitmesi gerektiğini belirtmiştir.

Kafkas, Ankaragücü'nün başında 20 maçta sadece 6 galibiyet alabilmiş ve kariyerinin en düşük puan ortalamasını bu dönemde yakalamıştır. Ankaragücü taraftarlarının istediği isimler arasında Hakan Keleş ve Rıza Çalımbay bulunmaktadır.

Hakan Keleş, Ankaragücü'nün efsane futbolcusu olarak tanınmış ve daha önce de kulüpte antrenörlük yapmıştır. Giresunspor'u 44 yıl sonra Süper Lig'e taşıyan başarılı bir performans sergilemiştir.

Rıza Çalımbay, uzun bir kariyere sahip bir teknik direktördür. Sivasspor ile büyük başarılar elde etmiş ve 2021-2022 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanmıştır. Ayrıca, Süper Lig tarihinde en çok maça çıkan teknik direktörlerden biridir.

Rıza Çalımbay, Ankaragücü ile ilgili yapılan iddialara yanıt verirken, henüz bir görüşme gerçekleştirilmediğini ve şu anda böyle bir durumun olmadığını belirtmiştir.

KAFKAS'TAN AFORİZMALAR

Ankaragücü ile 2023-2024 sezonunun ilk maçında Kasımpaşa karşısjnda 3-2 ile sahadan mağlup ayrılan kafkas, o maç sonrası “Türkiye'nin en iyi antrenörüyüm” açıklaması yapmıştı. Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası soru sorarken ‘Geçmiş olsun’ ifadesine yer veren gazeteciye de bu kullanımdan dolayı tepki göstermişti. Kafkas, “ Geçmiş niye olsun, çıktık, oynadık” açıklaması yapmıştı. Kafkas son olarak da görevden alınma konusunda ‘rahat’ olduğunu dile getirmişti.

ANKARAGÜCÜ’NDE HAKAN KELEŞ VE RIZA ÇALIMBAY FAVORİ

MKE Ankaragücü, geçen sezonu Süper Lig’de 4 hoca ile tamamlamıştı. Ankaragücü’nü TFF 1.Lig’de şampiyon yapan Mustafa Dalcı ile başlanan sezonda, Ömer Erdoğan, Sedat Agçay ve son olarak Tolunay Kafkas göre yapmıştı. Kafkas ile yolları ayıran Ankaragücü’nde, bu sezonun ikinci teknik direktörü merak konusu.

Ankaragücü’nde taraftarın en çok istediği isimlerden biri Hakan Keleş.

ANKARAGÜCÜ EFSANESİ HAKAN KELEŞ

Futbolculuk döneminde uzun yıllar giydiği Ankaragücü formasıyla önemli başarılar elde eden Keleş, antrenörlüğe de 2008-2009 sezonunda Ankaragücü alt yaş kategorilerinde başlamıştı. 51 yaşındaki teknik direktör, 2011-2012 sezonunda Hakan Kutlu Ankaragücü’nün başındayken yardımcı antrenörlük görevi de yapmıştı. Keleş son olarak Giresunspor’u çalıştırmış ve Giresunspor’u 44 yıl sonra Süper Lig’e taşımıştı. Süper Ligde de başarılı performans gösteren Keleş, toplam 110 maçta başında olduğu Giresunspor’dan 2 Mayıs 2023 tarihinde ayrılmıştı. O günden sonra takım çalıştırmayan Keleş’in de Ankaragücü ile ilgili her zaman olumlu açıklamaları dikkat çekmişti. Hakan Keleş, Giresunspor’un başında 110 maçta 1.43 puan ortalaması tutturmayı başarmıştı.

Ankaragücü için bir diğer güçlü aday, Rıza Çalımbay.

SÜPER LİGDE EN ÇOK MAÇA ÇIKAN TEKNİK DİREKTÖR: RIZA ÇALIMBAY

Uzun yıllar çalıştırdığı ve 3 yıl üst üste Avrupa’da da mücadele etmesini sağladığı Divasspor ile geçen sezonun sonunda yollarını ayıran tecrübeli hoca, bu sezon takım çalıştırmadı. A Milli takım ile de adı sıkça anılan 60 yaşındaki Çalımbay, dört sene görev yaptığı Sivasspor’da 187 maça çıkmış ve 1.52 gibi yüksek bir puan ortalamasına sahip olmaya başarmıştı.

Kariyerinin başlarında 2003-2004 sezonunda Ankaragücü’nü de çalıştıran Çalımbay, 23 maçta 10 galibiyet 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etmişti. Çalımbay şu ana kadar Süper Ligde 633 maçta teknik direktör olarak sahaya çıktı ve bu konuda zirvede. Çalımbay 2021-2022 sezonunda Sivasspor ile Türkiye Kupası’nı kazanmayı başarmıştı.

MKE Ankaragücü ile ilgili açıklama yapan Rıza Çalımbay ise kimseyle görüşmediğini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri