Ankaragücü'nde geleceğe dair önemli anlaşma: River Plate kardeş kulüp...

Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, Arjantin'in köklü kulüplerinden River Plate ile iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. Ankaragücü'nün basın sözcüsü Mehmet Şanal'ın katıldığı görüşmeler, River Plate'in tesislerinde yapıldı. Görüşmede, River Plate Kulübü Başkan Yardımcısı Ignacio Villaruel ve Genel Sekreter Felipe Liorente yer aldı.

Toplantıda kulüpler arası yapılanma, organizasyon ve eğitim konuları ele alındı. Önümüzdeki yıldan itibaren oyuncu havuzuna genç futbolcuların dahil edilmesi üzerine odaklanıldı. Mehmet Şanal, yapılan görüşmelerde çok sıcak karşılandıklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Ankaragücü'müzün gelecekte altyapı ve mali konularda kendi kendine yetebilecek bir kulüp haline getirilmesi için neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Bu konularda örnek olabilecek kulüpler ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Dünya Kupası'nda forma giymiş 26 futbolcuyu yetiştirmiş ve altyapısında beş yüzden fazla futbolcunun eğitim gördüğü River Plate Kulübü bu anlamda örnek alınabilecek bir kulüp. Görüşmelerimizde ayrıca River Plate Kulübü akademisinden yetişen genç oyuncuların gelecekte Ankaragücü forması giyebilmeleri için de neler yapabileceğimizi konuştuk."

İŞ BİRLİĞİ VE DESTEK

River Plate Başkan Yardımcısı Ignacio Villaruel, Türk kulüpleri ile iyi ilişkiler içinde olduklarını belirtti. Villaruel, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederken, kulübün faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve MKE Ankaragücü'ne yapılanma ve eğitim konularında destek olmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri