Ankaragücü’nde Ümraniyespor’a karşı hedefi 3 puan: Ankaragücü, Ümraniyespor karşısında 6 maçta 1 kez yenildi

Ankaragücü, Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında Ümraniyespor’u ağırlayacak. Zorlu karşılaşma 21.45’te Eryaman Stadyumu’nda oynanacak. Zorlu karşılaşma öncesi dikkat çeken istatistikler haberimizde.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Süper Lig’den düştükten sonra kadrosunu büyük oranda koruyan Ankaragücü, sezonun ilk maçında Şanlıurfaspor’u 2-0 yenmişti. Ankaragücü ilk deplasman maçında ise Erzurumspor FK’ye 1-0 yenilmişti.

Geçen sezon düştüğü 1. Ligde ilk sezonunu 11. sırada tamamlayan Ümraniyespor ise sezona Çorum FK’yi 3-0 yenerek başlamış geçen hafta ise Şanlıurfaspor’a 3-1 yenilmişti. Ümraniyespor’da ilk 2 maçında 2 gol atan Georgi Minchev dikkat çeken isim oldu.

ANKARAGÜCÜ ÜMRANİYESPOR’A 6 MAÇTA 1 KEZ YENİLDİ

İki takım daha önce 6 kez karşılaştı. Bu maçlardan 3’ünü Ankaragücü kazanırken 2 maç berabere bitti 1 maçı da İstanbul temsilcisi kazandı.

İki takım son olarak 2022-2023 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya gelmiş ve Ankara’da oynanan son maçı Ümraniyespor 2-1 kazanmıştı. İki takım arasındaki son maçı ise Ankaragücü deplasmanda Milson ve Malcuit'in golleriyle 2-1 kazanmıştı ve bu skorla Ümraniyespor Süper Lig'e veda etmişti.

ANKARAGÜCÜ EVİNDE 8 MAÇTIR YENİLMİYOR

Ankaragücü geçen sezon evinde son 2 maçını kazanamamış ve kümede kalma yolunda ağır hasar almıştı. Ankaragücü, Eryaman'da son mağlubiyetini Galatasaray'a karşı 3-0 ile almıştı. Ankaragücü daha sonra Eryaman Stadyumunda ligde ve kupada toplam 8 maçta 4 galibiyet 4 beraberlik aldı ve mağlup olmadı. Ankaragücü evinde yenilmeme serisini 9 maça çıkarmak istiyor.

Ankaragücü ile Ümraniyespor’un karşılaşması aynı zamanda Cihat Arslan ve Tuncay Şanlı’yı karşı karşıya getirecek. Daha önce Şanlıurfaspor- Sakaryaspor maçında ilk kez bu ikili karşı karşıya gelmiş ve Arslan’ın Şanlıurfaspor’u maçı 2-0 kazanmıştı. Tuncay Şanlı Ankaragücü’ne karşı ilk kez karşılaşacak. Arslan ise Ümraniyespor’a karşı 2 maçta 1 kez kazandı 1 kez mağlup oldu.

HAKEM YASİN KOL’UN ANKARAGÜCÜ KARNESİ

Zorlu karşılaşmanın hakemi Yasin Kol olacak. Yasin Kol bu sezon Kocaelispor’un Gençlerbirliği’ni 2-1 yendiği maçı yönetmişti.

Ankaragücü’nün 4 maçını yöneten Kol bu maçlarda 2 kırmızı kart 1 penaltı kararı verdi. Ankaragücü bu 4 maçta sadece Süper Lig’de 2022-2023 sezonunda İstanbulspor deplasmanında galibiyet almıştı.

Yasin Kol’un en çok maçını yönettiği takımlardan biri olan Ümraniyespor ise Kol’un yönettiği 9 maçta 3 galibiyet 5 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. Ümraniyespor, Kol yönetimindeki son 6 deplasman maçını kazanamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri