Ankaragücü'nün gündemindeki Schulz"un son 2 yılı: Şiddet davalarıyla tepetaklak!

Ankaragücü transfer sezonunun bitimine günler kala Nico Schulz gündemi ile karşı karşıya kaldı. Transferin son günlerinde ortaya atılan 'Schulz transferi' iddiaları konuşulmaya devam ediyor.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Ankaragücü transfer çalışmalarına devam ederken eski Borussia Dortmund ve Almanya Milli Takım oyuncusu Nico Schulz ismi gündeme geldi.

Hakkında çıkan kadına şiddet olayları kapsamında soruşturma geçiren Schulz'un adının Ankaragücü ile geçmesi ve oyuncunun yaklaşık 2 senedir futboldan uzak kalarak maç oynamamış olması eleştirileri beraberinde getirdi.

Nico Schulz'un takıma katılması hakkında Tolga Ciğerci ve Efkan Bekiroğlu'nun da olumlu görüş bildirdiği haberleri sonrası gündem daha da karmaşık hale geldi. Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu ve Nico Schulz'un aynı menajerlik şirketi ile çalışıyor olması da tartışmalara başka bir boyut kazandırarak taraftarlar arasında 'tatsız' bir durum yarattı. Schulz ve Ciğerci 2013/2014 ve 2014/2015 sezonunda Herta Berlin'de beraber forma terletmişti.

KARİYERİ YÜKSELİŞTEYKEN DİBE ÇAKILDI

Nico Schulz, Hoffenheim'da gösterdiği iyi performans sonrası Alman devi Borussia Dortmund'a önemli bir bonservis bedeli olan 25 milyon euro karşılığında transfer oldu. Almanya Milli Takımın'da da forma şansı bulan oyuncu kariyerinde yükselişe geçmeye başladıktan sonra kadına şiddet olaylarıyla dibi gördü.

''DOĞUMA 2 HAFTA KALA KARNINI TEKMELEDİ İDDİASI''

Almanya Milli Takımı ve Borussia Dortmund'un yıldızı Nico Schulz, hamile kız arkadaşının doğum yapmasına iki hafta kala karnını tekmelemekle suçlandı. Suçlamaların devamında Schulz'un eski sevgilisi 2020 yılında yaşandığı iddia edilen birçok aile içi istismar olayı ile şikayette bulundu.

Bild gazetesinin olaylar ile ilgili yayınladığı WhatsApp konuşmaları ise soruşturmaya derinlik kazandırmış ve kamuoyuna servis edilmişti.

Yazılan mesajlarda Schulz'un eski sevgilisinin, "Kendi dairemde çıplakken bana vurdun" ifadeleri dikkat çekmiş, aynı mesajlaşmalarda morluklar içeren fotoğraflar gönderildiği görülmüştü.

Suçlamaların üzerine Nico Schulz, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmişti. Maria isimli çocukluk aşkından 2 çocuğu olan Schulz'un şiddet uyguladığı iddia edilen eski sevgilisinden ise 1 çocuğu bulunuyor.

DAVA NASIL SONUÇLANDI?

Nico Schulz, eski kız arkadaşı tarafından açılan 3 davada ağır bedensel şiddet suçlamasıyla hakim karşına çıktı. Davanın sonucunda ise kar amacı gütmeyen kuruluşlara 150 bin euro ceza ödemesi kararlaştırıldı. Bu cezanın yanı sıra şiddet uyguladığı iddia edilen kız arkadaşıyla da fail-mağdur anlaşması kapsamında anlaşarak tazminat ödedi.

2023 yılında Borussia Dortmund'un olaylar çerçevesinde sözleşmesini fesh etmesinin ardından 1 buçuk yıldan fazladır futboldan uzak...

ALMANYA 4. LİG TAKIMIYLA ANTRENMAN DENEMESİ

Nico Schulz uzun süre futboldan uzak kaldıktan sonra kardeşinin Almanya'da top koşturduğu 4. Lig takımı SV Babelsberg 03 ile antrenmanlara çıktı.

Scholz'un antrenmanlara çıktığının basına sızmasının ardından kadına şiddet davasıyla gündemde uzun süre kalan oyuncu için 4. Lig takımının taraftarları tepki gösterdi. Kulüp yetkilileri oyuncu ile sözleşme imzalanmayacağını, sadece antrenmanlara katıldığını açıklasa da taraftarların kadına şiddet kapsamında hassasiyeti tepkileri beraberinde getirdi. Yöneticiler, takım içerisinde Schulz'un durumunun oyunculara ve teknik kadroya açıklanarak antrenmanlara çıkarıldığını söylese de SV Babelsberg 03 taraftarı durumu oldukça sert karşıladı.

Alman MAZ gazetesinde yer alan haberlerde ise konu ile ilgili SV Babelsberg 03 yöneticilerinin açıklamaları şöyle yer aldı:

CEO Katharina Dahme, "Ona yönelik iddialar konusunda bir tavır alamıyoruz çünkü bu konuda bilgimiz yok" ifadeleriyle "Takım bu konuda bilgilendirildi ve takım bunu onayladı. Herkes biliyordu.” açıklamasını yaptı.

Tepkilerin artması ve konu ile ilgili eleştirilerin gelmesinin ardından Dahme, "Artık bizimle antrenman yapmayacak. Biz Nico Schulz'a güvenmiyoruz ve o da bize güvenmiyor" sözlerini sarf etti.

Tüm bu açıklamalar Energie Cottbus karşılaşmasında taraftarın tepkisini sünger gibi emmedi ve SV Babelsberg 03 taraftarı maç sırasında pankartlar ve sloganlarla büyük tepki gösterdi.

SV BABELSBERG 03 - ENERGİE COTTBUS MAÇI OLAYLI GEÇTİ

SV Babelsberg 03 taraftarları Nico Schulz'un kadın istismarı ve kadına şiddet davaları geçirmesi ve ortaya çıkan detaylar sonrasında takımlarıyla antrenmanlara çıkması konusunda maçta büyük tepki gösterdi.

Taraftarlar açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla yönetimi adeta topa tutarken kadına şiddeti de lanetledi.

Pankartlardan birinde "Koç + takım = omurga yok" yazarken, SV Babelsberg 03 formasında eşitliliğin ve hoşgörünün sembolü olarak kullanılan gökkuşağı renklerine ve Schulz'un kadına şiddet davalarına atıfta bulunarak "Göğsünde gökkuşağı olmasına rağmen ne acı!'' ifadeleri kullanıldı.

Olaylı karşılaşmada sahada bir de tanıdık isim vardı. Tolga Ciğerci'nin kardeşi Tolcay Ciğerci de SV Babelsberg 03 - Energie Cottbus karşılaşmasında sahada olan isimler arasında yer aldı. Energie Cottbus'ta forma giyen gurbetçi futbolcu, karşılaşmada takımı için ter döktü.

MENAJERLİK ŞİRKETİ MESELELERİ

Nico Schulz'un tüm bu yaşanan olayların akabinde Ankaragücü'nün gündemine gelmesi tartışmaları alevlendirmeye devam ediyor. Kazanın altındaki alevi harlayan haberlerden biri de Tolga Ciğerci ve Efkan Bekiroğlu'nun Nico Schulz transferi konusunda görüş bildirmesi oldu. Ciğerci ve Bekiroğlu'nun Schulz transferi ile ilgili olumlu görüş bildirdiği haberleri sonrası bir tartışma daha başlamış oldu.

Tolga, Efkan ve Nico Schulz'un menajerlik şirketlerinin aynı olması (ROGON) konuya başka bir boyut kazandırarak akıllarda farklı soruların belirmesine neden oldu.

'TEPETAKLAK'

1 buçuk yıldan fazladır futboldan uzak kalmış, psikolojik olarak ağır davalar geçirmiş, kadına şiddet ve istismar gibi hassas konularda problemler yaşamış bir oyuncunun transfer edilmesi ihtimaline tepki gösteren Ankaragücü taraftarları, 'menajerlik şirketleri sarmalında' eleştirilerine devam ediyor. Nico Schulz ismi yakın geçmişte bir başka Türk takımı Gaziantep FK ile geçmiş ancak transfer gerçekleşmemişti.

Tüm bunların ardından Ankaragücü 12 Eylül 2024'te Nico Schulz'un resmi olarak takıma katıldığını açıkladı. Transfer açıklamasının ardından sosyal medyada tepkiler devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri