Ankaragücü'nün yeni patronu Kenan Koçak'ın Almanya yılları: 'Kapalı kutu' görünen Koçak'ı Christopher Michel'e sorduk!!

Ankaragücü Cihat Arslan ile yolları ayırmasının ardından teknik direktörlük görevine daha önce Milli Takım'da yardımcı antrenörlük yapan Kenan Koçak'ı getirdi. Teknik adamlık görevi için 'kapalı kutu' görünen Kenan Koçak'ın Almanya'daki hocalık macerasını ve teknik adamlık tarzını Alman Fussball.news gazetesinden Christopher Michel'e sorduk.

Ankaragücü iyi bir giriş yapamadığı ve polemiklerin odağı olduğu 2024/2025 Trendyol 1.Lig sezonunda üçüncü kez hoca değişikliğine giderek koltuğu Kenan Koçak'a emanet etti.

Kenan Koçak'ın göreve gelmesinin ardından camiadan farklı sesler yükselmeye devam etti. Koçak'ın 'hocalık tarzı' ve Ankaragücü'ne neler katabileceği konusunda soru işaretleri konuşulmaya devam ediyor.

Tüm bu soru işaretlerine yanıt olması adına Kenan Koçak'ın Almanya'da geçirdiği yıllara şahit olan isimlerden Alman Gazeteci Christopher Michel ile Kenan Koçak'ı konuştuk.

''SV SANDHAUSEN'DA 2 HARİKA YIL''

Kenan Koçak 2016/2017 sezonunda Bundesliga 2 takımlarından SV Sandhausen'ı çalıştırdı. O yıllar Kenan Koçak'ı ve takımını takip etme şansı yakalayan Christopher Michel, Ankaragücü'nün yeni patronunun o yıllarını anlattı...

''SV Sandhausen Kenan Koçak yönetiminde iki harika yıl geçirdi. Kulüp tarihinin en iyi sonucunu 2017'de 10. sırada yer alarak elde etti ve takım 2017 kışını da 5. sırada bitirdi. Sandhausen o zamanlar net bir şekilde yapılandırılmış bir yaklaşıma sahipti. İstikrarlı bir savunmaları vardı. Nadiren birden fazla gol yiyorlardı. Leart Pacarada, Lucas Höler ve Benedikt Gimber'ın gelişimlerine büyük katkı sağlayarak oyunculara da dokundu.

''İSTİKRARLI OYUN YOKTU ANCAK...''

Hannover'de Kocak hiçbir zaman istikrarlı bir oyun sergileyemedi. Oynadığı 57 maçta 23 kez kazandı ama 24 kez kaybetti. Ancak Kenan Koçak zor bir görevi devralarak küme düşme tehdidi yaşayan bir Honover'i devralmıştı. İlk yılında Hanover'i dip sıralardan alarak orta sıralarda güvenli bir konuma getirdi.

Ancak genel olarak Sportif Direktör Gerhard Zuber ile yaşadığı anlaşmazlıkları hatırlıyorum. Çalışmaları planladıkları gibi gitmedi. Antrenman kampları ve transferler konusunda anlaşmazlıklar yaşandı. Bu anlaşmazlıklarla beraber bağlarda kopmaya başladı.

''O ÖZELLİĞİ BENİ ETKİLEDİ''

''Kenan Koçak beni her zaman açık bir iletişimci olarak etkilemiştir. Gereksiz kelimeler kullanmadan açık bir iletişim sağlardı. Genel olarak net bir planı vardı. Bu nedenle Ankaragücü'nde işlerin onunla iyi gideceğini tahmin edebiliyorum.''

Kenan Koçak liderliğinde Ankaragücü ilk karşılaşmasına yarın Ankara Eryaman Stadyumu'nda çıkacak. Kenan Koçak ilk kez taraftarın önüne çıkarak önemli bir sınav verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri