Ankaragücü'nün yeni transferi Nico Schulz'u Christopher Michel'e sorduk: ''Dava düşmüş olsa da içimde hala kötü bir his var''

Ankaragücü transfer çalışmaları kapsamında Alman futbolcu Nico Schulz'u kadrosuna katmasının ardından eleştirilerin odağı oldu. İsmi kadına şiddet ve istismar davalarında geçen eski Borussia Dortmund'lu futbolcu ile ilgili detayları Alman Gazeteci Christopher Michel ile konuştuk.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Ankaragücü transfer döneminin son günlerinde en çok konuşulan takımlardan biri oldu. Ankara temsilcisi yaptığı transferler sonrası en başta kendi taraftarları olmak üzere eleştirilerin hedefi oldu.

Özellikle geçmişte hamile kız arkadaşına şiddet uyguladığı iddiaları ile soruşturma geçiren Nico Schulz'un transferi büyük yankı uyandırdı. 2 seneden fazladır maça çıkmayan ve takım bulamayan Nico Schulz'un Ankaragücü'ne transfer olmasının ardından yankılar sürüyor.

Türkiye'deki yankıları ve Ankara'daki eleştirilerin yanı sıra Nico Schulz'u ve olayları yakından takip eden Alman Gazeteci Christopher Michel anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

YAŞADIĞI ŞİDDET VE TACİZDEN SONRA SCHULZ'UN PROFESYONEL FUTBOLA DÖNÜŞÜ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SENİN İÇİN ŞAŞIRTICI MIYDI?

Nico Schulz gerçekten de olaylarla beraber birdenbire ortadan kayboldu. Yükseliş yaptığı dönemde TSG Hoffenheim'da çok güçlüydü ve 2019'da yükselen yıldız olarak Borussia Dortmund'a gitti. Bu transfer sportif açıdan yanlış bir karardı.

Sizin de söylediğiniz gibi hakkında şiddet iddiaları vardı. İddialar ışığında dava görüldü, tazminat ve karşılıklı anlaşmayla sonuca bağlandı. (Schulz, 150 bin euro kar amacı gütmeyen kuruluşlara tazminat ödemesinin yanı sıra davacı kız arkadaşıyla da anlaşarak tutarı bilinmeyen bir tazminat da davacıya ödedi.)

''DAVA DÜŞMÜŞ OLSA DA İÇİMDE HALA KÖTÜ BİR HİS VAR''

Dava düşmüş olsa da içimde hala kötü bir his var. Son zamanlarda Babelsberg'deki amatör bir kulüpte antrenmanlara çıktı. Piyasa değeri 25 milyon eurodan 600 bin euroya düştü ve en acı tarafı da tüm bu olaylar olmadan önce 2020 sonuna kadar hala milli takım oyuncusuydu. Transfer haberi çıkınca hızlıca bir okuma yaptım. Ama artık Nico Schulz düşüncelerimdekinden çok uzakta...

ALMANYA VE AVRUPA'DAKİ İNSANLAR NİCO'NUN DAVA SÜRECİ VE SONRASINDA ANKARAGÜCÜ'NE TRANSFERİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Bence Almanya'daki birçok taraftar bu konuda benim gibi düşünüyor. Bazıları - kasıtlı olarak abartarak - hâlâ hapiste olup olmadığını sordular. Bu, sosyal medyadaki “mizah” tarzı. Ama bunun dışında bu transferle ilgili pek bir şey okumadım. Büyük medyalardan anında bildirimler gelmedi, daha çok yerel ajans haberleri medyaya düştü.

SİZCE, SCHULZ'UN UZUN SÜRE AVRUPA'DA BİR TAKIM BULAMAMASININ NEDENİ, DAVA SÜRECİ VE SONRASINDA YAŞANANLAR MI?

Bence tüm bunlar takım bulamamasında önemli bir rol oynadı. Jérôme Boateng de şiddet iddialarından sonra Almanya'da takım bulamadı. Başka ülkelerde oynasa da, sürekli nefret yorumları alıyordu.

Nico Schulz elbette Boateng kadar büyük bir oyuncu değil. Ama insanlar bu konuda çok hassas. Sosyal medya varken, bir kulüp olarak oyuncuya yönelik nefret dalgalarını durdurmanız neredeyse imkânsız. Bu yüzden belki de takımlar Nico'yu yaşadıklarının ardından normal olarak transfer etmeyi düşünmedi.

Ancak Schulz, Hoffenheim'daki yıllarına nazaran sportif anlamda da hiçbir zaman ikna edici olmadı. 2. ya da 3. ligden bir takımın transfer etmek istememesi de şiddet iddialarıyla bağlantılı görünüyor.

Nico Schulz'un Ankaragücü'ne sahada neler katabileceğine dair cevaplar yarın anadolugazete.com.tr'de olacak!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri