Ankara'nın köklü çınarı Gençlerbirliği'ne haciz şoku: Şampiyonluk kupası haczedildi

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği Spor Kulübü, yaşadığı mali zorluklar nedeniyle haciz süreciyle karşı karşıya kaldı.

Kulübe giden alacaklılar, toplamda 69 milyon liralık borç nedeniyle şampiyonluk kupası da dahil olmak üzere çok sayıda kupa ve demirbaş eşyaya el koydu.

Ankara’nın tarihi takımı Gençlerbirliği, Alagöz Holding’e olan borçları nedeniyle bu durumla yüzleşmek zorunda kaldı. Holding, iki farklı şirketi aracılığıyla kulübe toplam 69 milyon lira gönderdi; ancak kulüp, bu borçları zamanında ödeyemedi.

T24'ten Sibel Yükler'in haberine göre Borçların tahsilatı için harekete geçen Alagöz Holding, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak ihtiyati haciz kararı aldı. Ardından, bu kararın infazı için Ankara Batı İcra Dairesi'ne başvuruldu.

Holding'in avukatı Osman Gökmen, bugün kulübün Yenimahalle'deki adresine giderek icra memurlarıyla birlikte haciz işlemini gerçekleştirdi. İhtiyati haciz kararı çerçevesinde, şampiyonluk kupası ve çeşitli kupaların yanı sıra, kulübe ait yazıcı, bilgisayar, televizyon gibi eşyalar da haczedildi.

Kulüp, kendisine tanınan süre içerisinde borcunu öderse, haczedilen mallarını geri alabilecek. Gençlerbirliği’nin yaşadığı bu süreç, Türk futbolunda kulüplerin mali sürdürülebilirliği konusunu yeniden gündeme getirirken, taraftarlar arasında da büyük bir üzüntü yarattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri