Ara transferde yabancı damgası

Trendyol Süper Lig takımları, ara transfer döneminde yabancı futbolculara yönelmeyi tercih etti.

Futbolda "ara transfer" olarak bilinen ikinci transfer ve tescil dönemi sona erdi. 11 Ocak'ta başlayan ve yaklaşık bir ay süren bu süreçte, Trendyol Süper Lig'de mücadele eden 20 kulüpten 19'u kadrolarına toplamda 87 oyuncu ekledi.

Bu transferlerin 63'ü yabancı futbolculardan oluşurken, geri kalan 24 oyuncu yerli futbolculardan oluştu. Süper Lig takımlarının kadrolarına kattığı 63 yabancı futbolcu, 39 farklı ülkenin pasaportunu taşıyor.

  • En fazla Senegalli ve Arnavut oyuncular

Ara transfer döneminde en fazla Senegalli ve Arnavut futbolcular Süper Lig takımlarına transfer edildi. Senegalli ve Arnavut futbolcuların yanı sıra, en çok transfer yapılan ülkeler arasında İtalya ve Brezilya da yer aldı.

Bununla birlikte, Belçika, Hırvatistan, Kamerun, Nijerya, Özbekistan, Bosna Hersek, Portekiz ve Sırbistan gibi birçok ülkeden de oyuncular transfer edildi.

  • Sekiz kulüp tüm tercihini yabancı oyunculardan yana kullandı

Süper Lig'de ara transfer döneminde oyuncu transfer eden 19 kulüpten 8'i, kadrolarına sadece yabancı oyuncuları dahil etti. Bu kulüpler arasında, birçok önemli yıldız oyuncusunu gönderen Adana Demirspor ve ligde alt sıralarda yer alan TÜMOSAN Konyaspor da yer alıyor.

Diğer yandan, bazı kulüpler ise yabancı futbolcuların yanı sıra yerli futbolcuları da tercih etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri