Atlet Tuğba Danışmaz'dan üstün başarı!

İtalya'nın başkenti Roma'da devam eden 2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milli atlet Tuğba Danışmaz, üç adım atlama finalinde gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Danışmaz, bu başarısıyla birlikte Türkiye rekorunu kırarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen şampiyonanın üçüncü gününde, kadınlar üç adım atlama finali büyük bir heyecana sahne oldu. Milli sporcu Tuğba Danışmaz, ilk hakkında 14,29 metre atladıktan sonra ikinci hakkında 14,57 metreye ulaşarak Türkiye rekorunu kırdı ve bu derecesiyle Paris 2024 biletini de aldı.

ALTIN MADALYA İSPANYOL PELETEİRO'NUN

Yarışmanın dördüncü hakkında 14,85 metre atlayan İspanyol atlet Ana Peleteiro, Avrupa'da bu yılın en iyi derecesini tekrarlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Fransız sporcu Ilionis Guillaume ise 14,43 metreyle bronz madalya kazandı.

TÜRKİYE İÇİN 74 YIL SONRA BİR İLK

Tuğba Danışmaz'ın bu başarısı, Türkiye için tarihi bir anlam taşıyor. Organizasyon tarihinde, Türkiye üç adım atlamada son madalyasını 1950 yılında Ruhi Sarıalp ile Brüksel'de bronz madalya alarak kazanmıştı. Danışmaz, bu uzun aradan sonra Türkiye'ye bu branşta madalya kazandıran ilk sporcu oldu.

Tuğba Danışmaz, 2023 yılında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmış ve büyük bir başarıya imza atmıştı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Danışmaz'ı başarısından dolayı kutlayarak, “İtalya'nın başkenti Roma'da devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada ay-yıldızlı bayrağımızı başarıyla temsil eden sporcumuz Tuğba Danışmaz, Avrupa ikincisi olarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası alıp bizleri gururlandırmıştır. Tuğba, elde ettiği derece ile hem Türkiye rekoru kırmış hem de ülkemize 74 yıl sonra bu branştaki ilk madalyasını kazandırmış oldu. Bu başarının olimpiyat madalyasının da habercisi olduğuna inanıyor, sporcumuza tekrar teşekkür ediyorum. Devam eden şampiyonada mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri