Avrupa’da temsilcilerimizin haftalık performansı: Hakan Çalhanoğlu şampiyonluğa gidiyor, Yunus Akgün yine attı

Avrupa Liglerinde ülkemizi temsil eden çok sayıda milli futbolcu yer alıyor. anadolugazete.com.tr olarak her hafta Avrupa’da mücadele eden futbolcularımızın performanslarını sizler için derliyoruz.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olan İtalya Seria A’da üç temsilcimiz mücadele ediyor. Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız şampiyonluk peşinde.

HAKAN ÇALHANOĞLU, KENAN’I MAĞLUP ETTİ

Zeki Çelik, De Rossi yönetiminde Roma üçüncü maçından da galibiyetle ayrılırken yine süre almadı. Roma, Cagliari’yi 4-0 yendi ve Galatasaray’dan transfer olan Angelino ilk maçına ilk 11’de başladı.

Şampiyonluk mücadelesi veren İnter ve Juventus karşı karşıya geldi. Hakan ve Kenan’ın ilk 11’de başladığı maçta Hakan göz doldurdu. Hakan 1-0 galip geldikleri maçta hem uzun pasları hem de oyunun temposunu belirleyen performansıyla dikkat çekti. Tam 126 kez topla buluşan Hakan, yüzde 94 pas isabetiyle oynadı ve 12 uzun pasın 9’unda isabet buldu. Hakan’ın bir şutu da direğe takıldı. 90 dakika sahada kalan Hakan 2 ikili mücadelenin tamamını kazandı.

Kenan Yıldız ise ilk 11 başladığı maçta oldukça etkisiz olan takımına ayak uydurdu. Maçta tek isabetli şut atan Juventus’ta Kenan 37 kez topla buluştu. Yüzde 84 pas isabetiyle oynayan genç yıldız 9 kez top kaybı yaptı ve 66 dakika sahada kaldı.

Ligde bu galibiyetle İnter 1 maç eksiğine rağmen Juventus’la puan farkını 4’e çıkardı.

YUNUS AKGÜN YİNE ATTI LEİCESTER ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR!

İngiltere’de mücadele eden 5 temsilcimiz var. Premier Lig’de Altay Bayındır ve Enes Ünal, İngiltere Championship’te ise Ozan Tufan yeni transfer Abdülkadir Ömür ve Leicester City forması giyen Yunus Akgün takımlarının başarısı için mücadele ediyor.

Altay, Onana’nın dönüşüyle Manchester United’da süre alamadı. Bournemouth’a yeni transfer olan Enes Ünal da yeni takımıyla henüz forma giymedi.

Acun Ilıcalı’nın takımı Hull City’de forma giyen Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür Milwall karşısında 1-0 kazanılan maçta maç kadrosundaydı. Maça ilk 11 başlayan Ozan takımın en ileri ucunda yer aldı ve ön alan baskısındaki uyumuyla dikkat çekti. Maçı ön alan baskısıyla bulduğu golle 1-0 kazanan Hull City’de 88 dakika sahada kalan Tufan yüzde 81 pas yüzdesiyle oynadı ve 10 ikili mücadelenin 4’ünü kazandı. Abdülkadir ise süre almadı. Hull puanını 45’e çıkarttı ve ilk 6’ya yükseldi.

Lig lideri Leicester, Swensea ve Stoke maçlarını kazanarak liderliğini sürdürdü. Swensea’ye karşı 3-1 kazanılan maçta oyuna 54’te giren Yunus Akgün 72’de önüne kalan topta tek vuruşla ağları sarstı ve üst üste ikinci maçta ikinci golünü attı. 36 dakikada 11 pasın 10’unda da isabet bulan Yunus ikili mücadele ve oyun zekasıyla dikkat çekti. Yunus Stoke’a karşı 5-0 kazanılan maçta ise süre almadı. Leicester City 72 puanla en yakın takipçisinin 11 puan önünde ve Premier Lig için gün sayıyor.

CENK ÖZKACAR İLK 11’DE SAHAYA ÇIKTI

İspanya’da 4 Milli futbolcumuz Arda Güler, Cenk Özkacar ve Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal mücadele ediyordu. Çağlar artık Fenerbahçe futbolcusu. Enes Ünal ise İngiltere Premier Lig takımı Bournemouth’a transfer oldu. İspanya’da Arda Güler ve Cenk Özkacar mücadele ediyor.

Ligde çok uzun süre forma şansı bekleyen Arda Güler, Real Madrid’in Getafe’yi 2-0 yendiği ve Atletico Madrid ile 1-1 beraber kaldığı maçlarda forma giymedi.

Cenk Özkacar ise Valencia’nın Almeria’yı 2-1 yendiği maçta 90 dakika sahada kaldı. Uzun süre sonra ilk 11’e dönen Cenk stoper olarak başladığı maçta 62 kez topla buluştu ve yüzde 81 pas yüzdesi ve 6’da 3 uzun pas isabetiyle oynadı.

OZAN VE SALİH İSTİKRARLI ŞEKİLDE SÜRE ALMAYA DEVAM EDİYOR

Almanya Bundesliga’da Ozan Kabak ve Salih Özcan takımları Hoffenheim ve B. Dortmund ile sahaya çıktı.

Ozan Kabak son maçta kart cezası sebebiyle süre almamıştı. Ozan 2-2 berabere biten Wolfsburg maçında 90 dakika sahada kaldı. Ozan 8’de 6 hava topu isabetiyle oynadı.

Salih Özcan, takımı B. Dortmund ile üst üste beşinci kez ilk 11’de sahaya çıktı.Heidenheim ile oynanan ve 0-0 biten maçta Salih 59 dakika sahada kaldı ve yüzde 88 pas isabetiyle mücadele etti.

Fransa’da Rennes forması giyen Bertuğ Özgür Yıldırım son dönemde forma süresini arttırdı. Bertuğ, Rennes’in Montpeiller’i 2-1 yendiği maçta 19 dakika sahada kaldı. Ligde son olarak Lyon maçında da 30 dakikadan fazla sahada kalan Bertuğ, özellikle topsuz oyundaki başarısı ile dikkat çekiyor.

Fransa’da Lille forması giyen Yusuf Yazıcı ise ilk 11’deki yerini kaybetti ve rotasyon oyuncusuna dönüştü. 4-0’lık Clermont galibiyetinde oyuna 65’de dahil olan Yusuf 24 kez topla buluştu. 15 isabetli pas atan Yusuf bir şutta da çerçeveyi bulamadı.

Lille ligde 35 puanla dördüncü sırada yer alırken son haftalarda form grafiğini arttıran Rennes 28 puanla sekizinci sırada.

ORKUN ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR!

Portekiz’de Braga ve Benfica forması giyen iki temsilcimiz Serdar Saatçı ve Orkun Kökçü şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Serdar Saatçı, ilk kupasını geçen hafta kazandığı Braga’nın ligde Cheves ile 1-1 berabere kaldığı maça da ilk 11 başladı. Maçta yoğun baskıya rağmen galip gelemeyen Braga’da yüzde 90 pas yüzdesi ve ikili mücadele ile hava toplarındaki üstünlüğü ile dikkat çeken Serdar, takımda her geçen gün ağırlığını hissettiriyor. Braga bu beraberlikle 40 puanla dördüncü sırada kaldı ve şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Benfica ile şampiyonluk mücadelesi veren Orkun Kökçü ise takımının üst üste yedinci galibiyetini aldığı Gil Vicente maçında süre almadı. Orkun uzun süre sonra ilk 11’den kesik yedi. Bu değişikliğin sebebi olarak rotasyon görünüyor. Benfica ligde 51 puanla zirvede. Sporting ise bir maç eksiğiyle 49 puanda.

RIDVAN YILMAZ PERFORMANSINI ARTTIRIYOR

İskoçya’nın en köklü takımlarından Rangers’ta forma giyen Rıdvan Yılmaz, şampiyonluk yarışı veren takımının Livingston karşısında 3-0 kazandığı maça 61’de dahil oldu ve sık sık ileriye çıktığı maçta yüksek pas yüzdesi ve dinamizmi ile dikkat çekti. Rangers’in Abeerdeen’e karşı 2-1 galip geldiği maçta ilk 11’de sahaya çıkan Rıdvan 90 dakika sahada kaldı ve tam 14 orta girişiminde bulundu. Bu ortalarda 2 isabet sağlayan genç isim 3 kilit pasın yanı da bir de ceza sahası dışından şut kaydetti. Rıdvan 3 çalımla da etkili bir maç oynadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri