Avrupa’da Türk futbolcular haftaya damga vurdu: Kenan Yıldız tarihe geçti!

Avrupa Liglerinde ülkemizi temsil eden çok sayıda Milli futbolcu yer alıyor. anadolugazete.com.tr olarak her hafta Avrupa’da mücadele eden futbolcularımızın performanslarını sizler için derleyeceğiz.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Beşiktaş altyapısından yetişen 22 yaşındaki sol bek Rıdvan Yılmaz, son 4 lig maçının 3’ünde ilk 11’de sahaya çıktı. Ligde 1 maç eksiğiyle Celtic’in 2 puan gerisinde yer alan G. Rangers son 5 maçını kazandı ve son 11 maçında 10 galibiyet aldı.

ÇALHANOĞLU İNTER'LE ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR

İtalya’nın köklü takımlarından İnter takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu takımının zirve mücadelesinde İnter’i sırtlamayı sürdürüyor. Son 11 maçının 9’unu kazanan 2’sinde de berabere kalan İnter 44 puanla zirvede yer alırken Hakan takımının 2-0 kazandığı son Lecce mücadelesinde ilk golün asistini yaptı. Hakan Çalhanoğlu son 4 maçta 2 gol 2 asist yaptı. 29 yaşındaki Milli yıldız bu sezon 21 maçta 8 gol 3 asistlik katkı yaptı.

KENAN YILDIZ JUVENTUS TARİHİNE GEÇTİ

İtalya’nın bir diğer köklü takımı ve en çok şampiyon olan ekibi Juventus’ta forma giyen 2005 doğumlu Kenan Yıldız bu sezon ilk kez ilk 11 çıktığı maçta Frosinone’ye karşı gol atmak için sadece 12 dakika bekledi. Genç yıldız attığı golle 2-1 kazanılan ve zirve takibinin sürmesine devam eden deplasman maçında bir rekora da imza attı. 18 yaşının ortalarında olan Kenan Yıldız, Juventus formasıyla gol atan en genç yabancı isim oldu.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ SON 2 MAÇINDA SAÇ BAŞ YOLDURDU!

İspanya La Liga’da şampiyonluk mücadelesi veren Atletico Madrid’de forma giyen Çağlar Söyüncü son 2 maçta Teknik Direktörü D. Simeone ve takımını zor durumda bırakıyor. Takımda forma giymek için uzun süre bekleyen Çağlar ilk kez ilk 11’de forma giydiği maçta Ath. Bilbao karşısında 36.dakikada penaltı yaptırdı. Sancet’in penaltıyı kaçırmasına rağmen A. Bilbao maçı 2-0 kazandı.

Çağlar bu hafta sonu oynanan maçta ise Sevilla’ya karşı evinde oyuna 66. dakikada Koke yerine girdi ve 70. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Atletico zorlu maçı 1-0 kazanarak Real Madrid ve Girona’nın ardından 3. sırada yer aldı.

İngiltere Championship’te zirvede yer alan Leicester City’de 1 aydır formasından uzak kalan Yunus Akgün, Rotherdam karşısında alınan 3-0’lık galibiyette 55. dakikada oyuna dahil oldu.

OZAN TUFAN KARİYER REKORUNA GİDİYOR

İngiltere Championship’te mücadele eden bir diğer temsilcimiz Ozan Tufan Hull City ile gollerine devam ediyor. Acun Ilıcalı’nın başkanı olduğu Hull City’de son 3 maçında da gol atan Ozan Tufan ligde 7 gole ulaştı.

Bu sezon 16 maçta sahaya çıkan ve 7 gol atan Ozan Tufan son olarak Bristol City karşısında takımını 2-1 öne geçiren golü penaltıdan attı. Tufan’ın golü galibiyete yetmezken 2 maç sonra mağlup olan Hull City 36 puanla ligde 6. sırada yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri