Avrupa'nın 5 büyük liginde maçlar 'şiddetsiz' devam ediyor: Liglerin boyu kısaldı, şampiyonluk yarışı kızıştı!

Avrupa'nın önde gelen liglerinde ülkemizin aksine futbol yeşil sahalarda şiddetsiz devam ediyor. Hafta sonu futbolseverler Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'da oynanan maçlarla keyifli anlar yaşadı.

Avrupa'nın 5 büyük liginde ligin boyunun kısalmasıyla şampiyonluk yarışı kızıştı. Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya'da bu haftanın maçları tamamlandı.

İngiltere'de FA CUP mesaisi nedeniyle Arsenal, Liverpool ve Manchester City'nin maçları ertelenirken diğer maçlar oynanmaya devam etti. Premier Lig'de şampiyonluk yarışı veren 3 takımın maçları program dahilinde ilerleyen haftalarda oynanacak.

Fransa'da Mbappe rüzgarı esmeye devam ediyor. Bu sezonun sürpriz takımı Brest bu hafta berabere kalarak yara aldı.

BUNDESLİGA VE LİGUE 1

Almanya Bundesliga'da lider Bayer Leverkusen, Freiburg'u deplasmanda 3-2 mağlup ederek galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Leverkusen, 70 puanla zirvedeki yerini korurken, Bayern Münih ise Darmstadt 98'i 5-2 yenerek takibini sürdürdü.

Fransa'nın Ligue 1'de PSG, Montpellier'i Kylian Mbappe'nin üç golüyle 6-2 mağlup ederek zirvedeki farkı 12 puana çıkardı. Brest ile Lille'nin berabere kalmasının ardından PSG'nin liderliği sağlamlaştı.

İNGİLTERE PREMİER LİG

İngiltere Premier Lig'de ise Arsenal, Liverpool ve Manchester City'nin FA Cup çeyrek final maçları nedeniyle maçları ertelendi. Aston Villa, West Ham United ile 1-1 berabere kalırken, Fulham ise Tottenham'ı 3-0 mağlup etti. Arsenal, Liverpool ve Manchester City'nin liderlik mücadelesi sürerken, Aston Villa ve Tottenham takipçi konumunda bulunuyor.

REAL MADRİD LİDERLİĞE DEVAM

İspanya LaLiga'da Real Madrid, deplasmanda Osasuna'yı 4-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Barcelona ise Atletico Madrid'i deplasmanda 3-0 yenerek zirve yarışında iddiasını sürdürdü.

İTALYA SERİ A

İtalya Serie A'da milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği İnter, Napoli ile 1-1 berabere kalarak 10 maçlık galibiyet serisine son verdi. Juventus ise Genoa ile golsüz berabere kaldı. Serie A'da Inter, liderlik koltuğunu korurken, Milan ve Juventus takibini sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri