Ay-yıldızlılar Ermenistan'a karşı hep üstün: EURO 2024 yolu...

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu beşinci maçında yarın Eskişehir'de Ermenistan'ı konuk edecek. Türkiye ve Ermenistan tarihte daha önce 3 defa karşılaştı...

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

A Milli Futbol Takımı UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Eleme karşılaşmasında sahaya çıkıyor. Milliler D Grubu beşinci maçında Eskişehir'de Ermenistan'ı konuk edecek.

Milli takımımızın tarihindeki 617. maçı olacak Ermenistan maçı, aynı zamanda Türkiye'nin Ermenistan'la tarihte oynadığı 4. karşılaşma olacak. 100 yıllık tarihinde 337 resmi maça çıkan milli takım, 279'da özel maç oynadı. Toplamda 239 galibiyet alan A Milli Takım, 145 beraberlik ve 232 yenilgi yaşadı.

AY-YILDIZLILAR ERMENİSTAN'A KARŞI YENİLGİSİZ

Ay-yıldızlı ekip bugüne kadar 91 farklı ülkeyle mücadele etti. Ermenistan'la ise tarihte daha önce 3 maç oynayan milliler, yarın 4. maç için sahada olacak. Ermenistan karşısında tamamı resmi maç olmak üzere 3 maç oynayan A Milli Takım, bu 3 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

Bu karşılaşmalarda 6 gol atan ay-yıldızlılar, kalesinde sadece 1 gol gördü. A Milli Takımımız Ermenistan'a karşı bu üstünlüğünü yarın da devam ettirip D grubunda liderliğini devam ettirmek için mücadele edecek.

BÜTÜN MAÇLARDA '2' ATTIK

Ay-yıldızlılar Ermenistan karşısında oynadığımız bütün maçlarda en az 2 gol bulmayı başardı. Türkiye ile Ermenistan 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde aynı grupta yer aldı. 6 Eylül 2008'de Ermenistan'ın Hrazdan şehrinde oynanan maçı ay-yıldızlı ekip Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk'ün golleriyle 2-0 galip tamamladı. Milli takım 14 Ekim 2009'da Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi de Halil Altıntop ve Servet Çetin ile bulduğu gollerle 2-0 kazanmayı bildi.

Son olarak UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D grubu ilk maçında karşılaştığımız Ermenistan'ı 1-0 geriye düştüğümüz maçta Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle mağlup etmeyi başardık.

MİLLİ TAKIM LİDERLİĞİNİ PERÇİNLEME PEŞİNDE

A Milli Futbol Takım yarın akşam lider konumda bulunduğumuz D grubunda en yakın takipçisi olan Ermenistan'la mücadele edecek. Ay-yıldızlılar yarın oynanacak karşılaşmayı kazanarak birinci sıradaki yerini korumak istiyor.

Milli Takımımızın karşılaşma öncesi kamp kadrosu şöyle:

Teknik Direktör Stefan Kuntz'un yarın akşam sahaya sürmesi beklenen kadro şöyle:

Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan, Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Cengiz, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper

Türkiye-Ermenistan UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Eleme karşılaşması yarın akşam saat 21:45'te oynanacak. Eskişehir'de oynanacak maç, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri