Başakşehir'den tarihi imza

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, City Football Group (CFG) ile bir 'futbol odaklı iş birliği' anlaşması imzaladı.

Bu anlaşma kapsamında CFG, İstanbul Başakşehir'e uzun vadeli futbol stratejisi, oyuncu tarama, transfer ve eğitim süreçlerinde danışmanlık hizmeti sunacak.

CFG ayrıca, oyuncu transfer stratejileri, akademi gelişimi ve veri analitiği konularında en iyi uygulamaları paylaşacak ve İstanbul Başakşehir FK'ye uzun vadeli planlama ve sürdürülebilirlik konularında rehberlik yapacak. Bu işbirliği çerçevesinde CFG, Türkiye'deki futbol bilgisini artırmayı ve yerel ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

City Football Group Yönetici Direktörü Brian Marwood, bu işbirliğinin Türk futbolunun büyümesine destek olacağını belirterek, heyecanlarını dile getirdi.

İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, işbirliği anlaşmasının gurur verici olduğunu ve Türk futbolu için tarihi bir adım olduğunu ifade etti. Gümüşdağ, kulübün vizyonunu ve hedeflerini gerçekleştirmek adına yapılan bu işbirliğinden mutluluk duyduklarını belirtti.

City Football Group Üst Yöneticisi Ferran Soriano da işbirliğinden heyecan duyduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin tutkulu bir futbol ülkesi olduğunu ve İstanbul Başakşehir ile stratejik projelerde birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

City Football Group, bünyesinde Manchester City FC, New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona FC, Sichuan Jiuniu FC, Mumbai City FC, Lommel SK, ESTAC, Palermo FC, Bahia ve Bolívar City Football Group ortak kulübünü barındırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri