Basketbolda yabancı kuralı yine değişti

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF Yönetim Kurulu üyeleri ile Basketbol Süper Ligi kulüplerinin temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda, 2024-2025 sezonuna ilişkin planlanan talimat ve kural değişiklikleri ele alındı. TBF ve kulüplerin ortak kararıyla yabancı oyuncu sayısında önemli bir değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle, 2024-2025 sezonunda Basketbol Süper Ligi müsabakalarında sahada en az bir Türk oyuncu bulunacak. Buna göre, sahada en fazla 4 yabancı oyuncu ve saha kenarında en fazla 3 yabancı oyuncu olabilecek.

Önceki kurala göre, maç kadrosunda en fazla 5 yabancı oyuncu bulunabiliyordu. Ancak kulüplerin sözleşme imzalayacağı yabancı oyuncu sayısında bir kısıtlama bulunmuyor.

Ayrıca, normal sezon sonunda ligi 7. 8. 9. ve 10. sırada tamamlayan takımlar, 7-8/9-10 eşleşerek play-in oynama hakkı elde edecekler. Play-in karşılaşmaları tek maç üzerinden, ligi üst sırada bitiren takımın sahasında oynanacak. 7-8 eşleşmesini kazanan takım lig 7.’si olarak Play-off’a katılacak. 7-8 eşleşmesini kaybeden takım ise 9-10 eşleşmesinin galibi ile 8. sıradan play-off’a girmek için karşılaşacak.

Toplantının ardından kural değişikliklerini değerlendiren TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, kulüplerle yapılan düzenli müzakereler sonucunda alınan bu ortak kararın, milli takımın daha deneyimli, özgüveni yüksek ve inisiyatif kullanabilen sporcular yetiştirmesi adına önemli olduğunu belirtti. Türkoğlu, Türk basketbolunun gelişimi ve milli takım başarıları için bu kararın hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Ayrıca, sporcu menajerlerinin basketbolcuları daha fazla süre ve sorumluluk alabilecekleri takımlara yönlendirmesinin önemine vurgu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri