Beşiktaş 'az ama öz': İlk sınav öncesi gelenler, gidenler...

Beşiktaş yeni sezonu bugün Fatih Karagümrük deplasmanında açıyor. İşte, transfer dönemini Galatasaray ve Fenerbahçe'ye göre daha sessiz geçiren siyah-beyazlılarda gelenler gidenler ve Karagümrük maçı detayları...

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Beşiktaş 2023-2024 sezonunu Fatih Karagümrük deplasmanıyla açıyor. Siyah-beyazlılar yaz transfer döneminde 'üç büyükler' arasında daha sessiz kalan taraf oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen sezon göreve geldikten sonra iyi sonuçlar alarak yeni sezonun umutlarını taze tuttu. Transfer dönemini durgun geçiren Beşiktaş yeni sezonda ilk defa taraftarının önüne çıkıyor.

BEŞİKTAŞ'IN YENİLERİ

İlk transfer Somaspor'dan

Beşiktaş, transfer döneminin ilk operasyonunu Somaspor'da gerçekleştirdi. Kartal, sezonun ilk transferini geçen sezonu TFF 2. Lig ekiplerinden Somaspor'da tamamlayan Emrecan Bulut ile yaptı. Somaspor'da geçen sezon 34 maçta 16 gol atarak dikkatleri üstüne çeken Emrecan Bulut, Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı 3 resmi maçta da görev alamadı.

UÇAKLAR 3 YABANCI TRANSFERİ GETİRDİ

Beşiktaş eksik bölgelerine takviye için önemli isimlere yöneldi. Savunma tarafı için İngiltere Leicester City'den Daniel Amartey'i kadrosuna kattı.

Kartal, Jean Onana'yı Fransız ekip Lens'ten 4 milyon 37 bin 500 avro bedelle kadrosuna kattı. Onana transferiyle orta sahasına güç katan Beşiktaş, rotayı Rebic'e çevirdi.

Beşiktaş'ta bu sezonun en önemli transferlerinden biri olarak takıma gelen isim ise Ante Rebic oldu. Siyah-beyazlı ekip, Rebic'i Milan'dan 280 bin avro imza parasının yanı sıra her sezon için 2 milyon 500 bin avro garanti ücret karşılığında 2 yıllığına renklerine bağladı.

Ayrıca Beşiktaş, geçen sezon başında West Ham United'dan kiraladığı Arthur Masuaku'nun bonservisini 17 Nisan'da almıştı.

BEŞİKTAŞ OXLADE-CHAMBERLAİN'E KAVUŞTU

Beşiktaş, transfer görüşmelerini uzun süredir devam ettirdiği Alexander Oxlade-Chamberlain'i bitirdi. Siyah-beyazlılar Chamberlain ile görüşmelere başladığını KAP'a duyurdu. Bir süredir Chamberlain ile transferi tamamlamak için temaslarını sürdüren Beşiktaş, bu transferde mutlu sona ulaştı. Sezonun ilerleyen döneminde orta sahada ve kanatlarda Şenol Güneş'in elini güçlendirecek olan Chamberlain'in yakın zamanda sözleşme imzalaması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'TAN AYRILANLAR

Beşiktaş sezonun sona ermesiyle kadrosunda bir çok isimle vedalaştı. Siyah-beyazlılarda ilk olarak takımda kiralık olarak forma giyen oyuncular takımlarına döndü. Dele Alli, Tayfur Bingöl, Alexandru Maxim kiralık sözleşmelerini tamamlayarak, takımdan ayrıldı.

Kiralık oyuncuların ardından sözleşmelerinin sonuna gelen oyuncular Nathan Redmond, Welinton Souza, Georges-Kevin N'Koudou da Beşiktaş ile yollarını ayırdı.

Beşiktaş'ta adeta efsaneleşen Atiba Hutchinson'da futbol kariyerini noktaladığı için Beşiktaş ile vedalaştı.

REDMOND TERCİHİNİ YAPTI

Beşiktaş, Redmond'ı yeniden kadrosuna katmak için uzun bir süre görüşmelere devam etti. Kartal, bu görüşmelerde mesafe kaydetse de Redmond, tercihini Premier Lig ekiplerinden Burnley'den yana kullandı.

SAİSS KASAYA PARA KAZANDIRDI

Beşiktaş'ta geçen sezon forma giyen Faslı oyuncu Romain Saiss, 2023-2024 sezonunda siyah-beyazlı ekipte devam etmeme kararı aldı.

Beşiktaş'ta sözleşmesi olmasına rağmen Almanya kampına katılmayan Saiss, kulübe yeni sezonda takımda devam etmek istemediğini iletti. Bu gelişmenin ardından Romain Saiss 2 milyon 500 bin avro karşılığında Katar ekibi Al Sadd ile anlaştı.

CHAMBERLAİN TAMAM, SIRA TALİSCA'DA

Beşiktaş'ta 2016-2018 yılları arasında harika bir performans sergileyen ve tabir-i caizse tadı Beşiktaşlı taraftarların damağında kalan Anderson Talisca, bu transfer döneminde de gündemde...

Siyah-beyazlı takımdan ayrıldıktan sonra her transfer döneminde adı gündeme gelen Talisca, bu transfer mevsimini de boş geçmedi. Beşiktaş taraftarının 'olmazsa olmaz' olarak kadroda istediği Talisca, taraftarların hayallerinin en güzel köşesinde yer almaya devam ediyor. Talisca'nın yüksek maliyeti ve Arabistan'da kazandığı maaş bu transferi zorlaştırıyor...

BEŞİKTAŞ İLK HEYECAN İÇİN KARAGÜMRÜK'TE

Beşiktaş yaz hazırlık ve transfer döneminin ardından ilk Süper Lig maçına bu akşam çıkıyor. Fatih Karagümrük deplasmanında mücadele edecek Beşiktaş, maçın oynanacağı gün Chamberlain'i açıklayarak taraftarını iyice havaya soktu.

Bu akşam saat 21.00'da başlayacak Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetirken yardımcılıklarını Bora Özkaya ve Serken Ok yapacak. VAR monitöründe ise Mete Kalkavan var...

BEŞİKTAŞ'IN FATİH KARAGÜMRÜK KARŞISINDA 11'İ

Mert, V.Rosier, Necip, O.Colley, A.Masuaku, Salih, Hadziahmetovic, G.Fernandes, Onur Bulut, V.Aboubakar, Muleka

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri