Beşiktaş moral peşinde: Avrupa'da rakip Lugano!

Ligde istikrarsız sonuçlar alan 'Kara Kartal', Avrupa’da moral arıyor. Beşiktaş çıkış aradığı karşılaşmada Lugano'yu İstanbul'da ağırlayacak.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Sezona sancılı başlayan Beşiktaş, lige istediği gibi bir giriş yapamadı. Avrupa’da Ön Eleme turlarında başarılı sonuçlar alan temsilcimiz gruplara da istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Skor can sıkmasa da oynanan oyun epey eleştirildi. Şenol Güneş’in de “ezildiğimiz tek maç” dediği Club Brugge maçının ardından rakip şimdi Lugano!

İSVİÇRE’NİN İSTİKRARLI TAKIMI LUGANO

İsviçre 1. Ligi’nde geçtiğimiz sezonu 57 puanla 3. sırada bitiren FC Lugano, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’ye elenerek, Avrupa Konferans Ligi’nde gruplarına kaldı.

24 milyon Euro’luk takım değeriyle bu alanda ligin beşincisi olan FC Lugano’nun en değerli futbolcusu da 4 milyon Euro’yla Sloven futbolcu Zan Celar. Lugano, 23.6 ortalamayla da genç bir takıma sahip.

FC Lugano, şu an ligde ise 8 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyetle 15 puanı hanesine yazdırdı ve FC Zürich ve Young Boys’un gerisinde üçüncü sırada kendine yer buldu.

Lugano tarihinde ilk kez bir temsilcimiz ile karşılaşacak.

İlk maçında Bodo Glimt’i ağırlayan İsviçre ekibi sahadan 0-0’lık sonuçla ayrılmıştı.

2017-18 sezonunda yaşadıkları 8.’lik haricinde her zaman ilk dörde oynayan bir takım kimliği taşıyorlar. 10 takımlı İsviçre Ligi’nin baş altı takımı olmayı başardılar.

BEŞİKTAŞ’TA SIKINTILI GÜNLER

Sezonun başı olmasına rağmen Beşiktaş’ın şampiyonluk ümidi adeta pamuk ipliğine bağlı durumda. 7 maçta alınan 1 beraberlik ve 2 ezici mağlubiyet Beşiktaş’ın içini karıştırmış durumda. Adana Demirspor ve Trabzonspor deplasmanlarında alınan farklı mağlubiyetler yönetime fatura edilmiş gözükse de bir yandan Şenol Güneş’in adı da sorumlular listesinde yavaş yavaş anılıyor.

Transferleri bir türlü takıma monte edemeyen Güneş, eleştirilerden payını almaya başladı. Yüksek maliyetli yıldızlar ya da genç oyuncuların oyuna sonradan girmesi ya da hiç girmemesi taraftarın transfer sezonuna dair en büyük eleştirisi oldu.

Avrupa Konferans Ligi’nde ilk maçta Brugge ile 1-1 berabere kalan Kara Kartal, burada hala üst turun güçlü adaylarından.

EKSİKLER CAN SIKIYOR

İdmanda sakatlanan Gedson Fernandes’in iki maç kaçırması beklenirken son oynanan lig maçında sakatlanarak kenara gelen Mert Günok da takımdaki yerini alamayacak. Durumu belirsizliğini koruyan Ante Rebic’in ise forma giyip giymeyeceği net değil.

Şenol Güneş’in transfer edilmesini istediği ancak “kesik” yiyen Onana da durumu belirsiz bir başka oyuncu. Beşiktaş maçı esnasında eski takımı Lens’in maçını izlerken paylaşım yapan oyuncuya camiada da tepki hayli fazla.

AVRUPA’DA 238. GECE

Beşiktaş, Lugano maçıyla birlikte Avrupa defterindeki 238. maçına çıkacak. Oynadığı 237 müsabakada Kara Kartal 90 galibiyet, 48 beraberlik ve 99 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 311 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 350 gol gördü.

AVRUPA’DA NAMAĞLUP

Kara Kartal, bu sezon Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı 6 müsabakadan da galibiyetle ayrıldı. 2. Eleme Turu'nda Tirana'yı 3-1 ve 2-0'lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 3. Eleme Turu'nda ise Neftçi'yi 3-1 ve 2-1'le geçti. Play-off'ta da Mircea Lucescu'nun takımı Dinamo Kiev'i 3-2 ve 1-0 yenip, grupların ilk mücadelesinde Brugge’la 1-1 berabere kalarak namağlup serisini sürdürdü.

ŞENOL GÜNEŞ: MORALE VE İYİ OYUNA İHTİYACIMIZ VAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Kupa şampiyonu olarak geldiler. Bu yıl da geçen seneki takımın devamı olarak uyumlu bir takım. 21 yabancı, 4-5 milli oyuncuları var. İyi bir kadro yapıları var. Dinamik bir takım, kompakt oynuyorlar. İlginç bir takım. Kendi oyunlarını oynamaya çalışıyorlar. Savunmada da iyi kapanıp, kazandığı toplarla hızlı çıkan bir takım. Biz de kendi sahamızda kazanmak istiyoruz. Zaten her maça kazanmak için çıkıyoruz. Ligde kayıp puanlarımız var. Bizim iyi oyuna ve kazanmaya ihtiyacımız var. Yarın da böyle olacağını düşünüyorum. Grupta sonra oynayacağımız 3 maçta, liderlik savaşı verilecek. O yüzden bu maçı kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.

TORTI: BU MAÇ KARİYERİMDEKİ EN ÖNEMLİ MAÇLARDAN

Tüpraş Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Lugano teknik direktörü Torti, "Beraberlikle başladık. Bu pozitif gidişatı devam ettirmek istiyoruz. İyi bir rakibimiz var. İyi bir sonuçla ayrılmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Cesaretle oynayacaklarını aktaran Torti, "Yarınki maçın kariyerimdeki önemli maçlardan biri olduğunu kabul ediyorum. Bu şahsi bir durum benim için. Güzel bir duygu. 1 ya da 3 puan için sahaya çıkacağız. Cesaretle oynayacağız. Benim açımdan da güzel bir maç olacağını düşünüyorum ve takımıma güveniyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Bailly, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic, Salih Uçan, Chamberlain, Ghezzal, Cenk Tosun, Aboubakar

Lugano: Saipi, Espinoza, Mai, Hajrizi, Hajdari, Bislimi, Grgic, Sabbatini, Steffen, Celar, Bottani

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri