Beşiktaş-Trabzonspor Türkiye Kupası Finali için sahada: Beşiktaş son 10 maçta Trabzonspor'u 2 kez yendi

Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta. Kupayı daha önce 10 kez kazanan Beşiktaş ile 9 kez müzesine götüren Trabzonspor, bu akşam İstanbul'da finalde karşı karşıya gelecek.

Her iki takım da Trendyol Süper Lig'de kötü bir sezon geçirdi ve Galatasaray ile Fenerbahçe’nin oldukça gerisinde kaldı. İki takım da Türkiye Kupasını kazanarak taraftarını mutlu etmek ve sezonu kupayla kapatmak istiyor.

Her iki takımda da önemli eksikler söz konusu. Beşiktaş'ta sakatlıkları devam eden Ante Rebic ve Tayfur Bingöl ile sezonu kapatan Amir Hadziahmetovic forma giyemeyecek. Trabzonspor’da ise kırmızı kart cezalısı Enis Destan ve sezonu kapatan Hüseyin Türkmen, finalde oynayamayacak.

BEŞİKTAŞ, TRABZONSPOR’A KARŞI SON 10 MAÇTA 2 KEZ KAZANABİLDİ

Beşiktaş ve Trabzonspor daha önce toplam 138 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş’ın 55, Trabzonspor'un 48 galibiyeti bulunuyor. 35 maç ise berabere bitti. Beşiktaş ve Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 4 kez finalde karşılaştı ve iki takım da 2'şer kez zafer sevinci yaşadı. Bu akşamki maç, iki takım arasında beşinci final mücadelesi olacak.

1975 ve 1990 yıllarında Beşiktaş, finalde Trabzonspor’u mağlup etmişti. 1977 ve 1984 yıllarında ise Trabzonspor, Beşiktaş’ı yenerek kupaya ulaşmıştı. İki takımın Türkiye Kupasındaki 10 karşılaşmasında ise Beşiktaş 6, Trabzonspor 3 kez kazandı bir maç da berabere bitmişti. Bu sezon ligde oynanan karşılaşmalarda ev sahibi takımlar galip gelmişti. Trabzonspor, evindeki maçı 3-0 kazanırken, Beşiktaş da evindeki karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. İki takımın son 10 randevusunda ise Trabzonspor 4 kez, Beşiktaş 2 kez kazandı.

ALİ ŞANSALAN’IN BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR KARNESİ NASIL?

Bu önemli final maçını Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcıları Serkan Ok ve Serkan Olguncan olacak. Dördüncü hakem olarak ise Burak Pakkan görev yapacak.

Çanakkale bölgesi hakemi olan Şansalan, Beşiktaş’ın 18, Trabzonspor’un ise 15 maçını yönetti. Beşiktaş, Şansalan yönetiminde 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Trabzonspor ise Şansalan ile çıktığı maçlarda 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Ali Şansalan bu sezon 3’ü Türkiye Kupasında olmak üzere 23 maç yönetti. Bu maçlarda 1 kırmızı kart 4 de penaltı kararı veren Şansalan bu sezon Beşiktaş’ın 4 maçını yönetti. Kara kartal bu maçlardan 3’ünü kazanırken Sivasspor’a mağlup olmuştu. Şansalan bu sezon Trabzonspor’un da 4 maçını yönetti ve Karadeniz ekibi bu maçların 3’ünü kazanırken 1’inde berabere kaldı. Şansalan, Trabzonspor’un son olarak Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçını yönetmişti ve Trabzonspor, F. Karagümrük’ü 3-2 yenmişti.

Şansalan’ın daha önceki iki Beşiktaş- Trabzonspor maçından birini Beşiktaş kazanmış biri berabere bitmişti.

ABDULLAH AVCI BEŞİKTAŞ’A KARŞI ZOR KAYBEDİYOR

62. Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi, bu akşam İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda belli olacak. 33 yıl sonra finalde karşılaşan iki takımın son final karşılaşmasında Beşiktaş, 1990 yılında kupaya ulaşmıştı.

Serdar Topraktepe ve Abdullah Avcı ilk kez teknik direktör olarak karşı karşıya gelecek. Topraktepe ilk kez Trabzonspor’la karşı karşıya gelecekken bir dönem Beşiktaş’ı da çalıştıran Avcı’nın Siyah-beyazlılara karşı ise 26. karşılaşması.

Beşiktaş’a karşı 25 maçta 9 kez kazanan 9 beraberelik alan 7 kez de mağlup olan Avcı, Trabzonspor hocası olarak Beşiktaş’a karşı 2 kez kazandı, 2 kez berabere kaldı. Avcı, Beşiktaş’a karşı tek mağlubiyetini bu sezon 24. haftada 2-0 ile aldı. O maçta 2 gol de Semih Kılıçsoy’dan gelmişti. Avcı, son 10 Beşiktaş maçında 5 kez kazanırken 2 kez yenildi.

Beşiktaş ilk 11'i:

Trabzonspor ilk 11'i:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri