Beşiktaş'ın teknik direktör raporu

Geçici antrenörler hesaba katılmadığında Bronckhorst, Beşiktaş tarihinin 70. hocası oldu.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Son dönemde sosyal medyada ilgi çeken paylaşımların başında Liverpool'un teknik direktör sayısı oldu. 132 yıllık kulüp tarihinde Arne Slot, Liverpool'un 22.teknik direktörü oldu.

Bu tarihi kulübün geleneği ile olan bağı ve kolay kolay hocalarından vazgeçmemesi kamuoyu tarafından saygı ile karşılansa da ülkemizde durum hiç de öyle değil.

Öyle ki sadece Beşiktaş geçtiğimiz yıl on aylık bir sürede 5 farklı isimle maça çıktı.

Beşiktaş tarihi bu konuda da hayli kabarık bir sicile sahip. Yeni anlaşılan teknik direktör Gİovanni van Bronckhorst, geçici antrenörler sayılmadığında 70. teknik direktörü oldu kulübün.

EN UZUN SÜRE GORDON MILNE

Beşiktaş'ta yetmiş isimden öne çıkan ve en fazla maça çıkan isim Gordon Milne oldu. Beşiktaş tarihinde üst üste şampiyonlukların mimarı İngiliz çalıştırıcı 213 maça çıktı.

Onu takip eden en yakın isim ise 164 maçla Şenol Güneş oldu.

1962-63 ve 1964-67 sezonları içinde görev alan Yugoslav Spajic bu listede 147 maçla üçüncü sırada. Farklı dönemlerde görev alan Daum ise dördüncü.

Gordon Milne kupa sayısında da kulüp müzesine 8 kupalık bir katkı yaptı.

İNGİLİZ ETKİSİ

Beşiktaş'ta 20 yerli teknik direktöre karşın en fazla dikkat çeken ülke İngiltere oldu. Ada'dan Beşiktaş 8 hoca ile çalıştı.

Uzun yıllar Yugoslavya ismiyle anılan bölgeden ise 8 teknik direktör geldi. 4 Alman, 3 Macar, 3 Fransız, 2 Galli, 1 de Rumen teknik direktöre görev veren Beşiktaş'ta van Bronckhorst ilk Hollandalı olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri