Cezayir'den olimpiyatlara katılan kadın boksörün "cinsiyetiyle" ilgili tartışmalara tepki

Cezayir Olimpiyat ve Spor Komitesi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda dikkat çeken boksör İman Halif'in cinsiyetiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi.

İman Halif, kadınlar boks müsabakasında rakibi İtalyan Angela Carini'yi 46. saniyede mağlup etmişti. Bu maçın ardından Halif'in cinsiyetiyle ilgili tartışmalar başlamıştı.

Cezayir Olimpiyat ve Spor Komitesi'nin yaptığı açıklamada, Halif'e yönelik olarak bazı yabancı medya kuruluşlarının yürüttüğü "karalama kampanyası" ve "ahlak dışı tutumlar" şiddetle kınandı. Açıklamada, Halif'in spor kariyerine zarar vermeyi amaçlayan bu tür saldırıların "tamamen asılsız ve ahlak dışı" olduğu vurgulandı ve Halif’in korunması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Komite ayrıca, Paris 2024 boks müsabakalarına katılan tüm sporcuların boks birimi tarafından belirlenen tıbbi düzenlemelere tamamen uyduğunu belirtti.

İman Halif'in cinsiyetiyle ilgili tartışmalar, 2023 Dünya Boks Şampiyonası'nda "cinsiyet uygunluk testleri" gibi çeşitli testleri geçemediği için başlamıştı. Ancak, Halif'e Paris 2024 Olimpiyatları'nda yarışma izni verilmişti. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Halif’in olimpiyatlarda yarışmasının, erkek genetik özelliklerine sahip sporcuların kadın yarışmalarına kabul edilmemesi gerektiğini belirttiği bir açıklama yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri