Dev derbiye saatler kaldı: Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi öne çıkanlar!

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Türk futbolunun iki dev ekibi Galatasaray ve Beşiktaş, bu akşam kozlarını paylaşacak. Namağlup ilerleyen iki takımın derbi mücadelesinde gözler yıldız oyuncular ve stratejik hamlelerde olacak. Mücadeleyi Arda Kardeşler yönetirken, Rams Park’taki karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Sezon boyunca sergilediği üstün performansla dikkat çeken Galatasaray, topladığı 25 puanla ligin zirvesinde bulunuyor. Hücum hattında İcardi, Mertens, Osimhen ve Yunus Akgün gibi isimlerle sahada olacak sarı-kırmızılılar, Beşiktaş karşısında galip gelerek liderlik konumunu perçinlemeyi hedefliyor. Teknik direktör Okan Buruk, hafta içinde geçirdiği operasyon sonrasında takımın başında olacak ve derbide sahaya çıkacak.

BEŞİKTAŞ İÇİN ÇOK KRİTİK

Beşiktaş ise oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak 20 puanla 4. sırada yer alıyor. Ligde namağlup devam eden siyah-beyazlı ekip, özellikle İmmobile, Rafa Silva ve Gedson Fernandes gibi formda isimlere güveniyor. Ancak Beşiktaş, Rams Park’ta kazanmakta zorlanıyor; son 7 deplasman maçında Galatasaray’a karşı galibiyet elde edemeyen siyah-beyazlılar, bu maçların 6’sında mağlubiyet yüzü gördü.

GALATASARAY İÇ SAHADA BEŞİKTAŞ’A GEÇİT VERMİYOR

Galatasaray, iç sahadaki derbilerde Beşiktaş’a karşı üstünlük sağladı. Rams Park’taki son 7 karşılaşmada 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda 13 gol atarken yalnızca 4 gol yedi. Ayrıca, Süper Lig tarihinde de ezeli rekabette üstün durumda olan Galatasaray, 50 galibiyetle Beşiktaş’ın 39 galibiyetine karşı farkı koruyor.

BEŞİKTAŞ’TAN SEZON BAŞINDA FARKLI GALİBİYET

Sezon başında Süper Kupa’da karşı karşıya gelen iki takım, kıyasıya rekabete Beşiktaş’ın 5-0’lık tarihi galibiyetiyle başlamıştı. Beşiktaş, bu galibiyetle sezonun ilk kupasını kazanırken, Galatasaray ise derbi tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini yaşamıştı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray:


Beşiktaş:

FUTBOLSEVERLER DERBİYE KİTLENECEK

Türkiye’nin dört bir yanından futbolseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Galatasaray-Beşiktaş derbisi, beIN Sports 1’den naklen yayınlanacak. Ayrıca karşılaşma Fransa, Amerika, Brezilya, Almanya gibi birçok ülkede de ekranlara gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri