Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nden karavana: Devre arası transferlerde hüsran!

Ocak ayında takımı güçlendirmek adına yapılan transferlerde iki takım da başarısız hamlelerle anıldı.

DEĞERLENDİRME- ÖMERCAN ÖZMEN

Devre arasında takımlar aksayan bölgelere yaptıkları takviyelerle ikinci yarıya girer ve bu isimlerin katkıları ile sezonu istedikleri yerde tamamlamaya çalışır. Kağıt üzerinde plan böyle olsa da bu sezon bu kural Ankaragücü ve Gençlerbirliği için öyle olmadı.

Adeta ocak ayı büyük bir zararla kapatıldı iki takım için de. İkisi de transferler yapsa da sezon içinde verim alınamadı. Sezon sonuna geldiğimizde ise başarısızlıkla takımlar sezonu kapattı.

ANKARAGÜCÜ’NDE İSİMLER BÜYÜK PERFORMANS KÖTÜ

Adana Demirspor’dan alınan Abdürrahim Dursun sessiz sedasız geldi, performansı da öyle oldu. Ankaragücü forması giyemeden sezonu kapadı.

Anderlecht’ten kiralanan Alexis Flips de on maça çıksa da maç başı ortalaması 44 dakika oldu.

Asıl hayal kırıklığı ise yıldız statüsünde alınan Sapoanara ile yaşandı. 8 maça çıkan İtalyan oyuncu 90 dakika oynadığı bir maç bile yok. Genelde oyuna sonradan giren oyuncu skora ne asistle ne de skorla katkı yapabildi.

Kalede birinci kaleci olarak alınan Ertaç Özbir de zaman zaman kaleyi korusa da Bahadır’a birçok kez geçilerek maçları yedek kulübesinden izledi.

Tartışmalı isimlerden biri de Kazımcan Karataş oldu. Kadroya Galatasaray’dan dahil olan genç isim 11 maça çıksa da istenileni veremeyenlerden oldu.

Cristian Bassagog belki de transferler içinde en verimli olanıydı. İki gol atan ve oyunu ile takdir toplayan oyuncunun performansı ligde kalmaya yetmedi.

GENÇLERBİRLİĞİ’NDE ALELACELE TRANSFERLER

Gençlerbirliği ara transfer dönemini kongre gölgesinde geçirdi. Niyazi Akdaş’ın yine aklına eserek aldığı kongre kararı sonrası transfer dönemine başkansız girdi. Ancak bu süreçte de başkan vekili ve asbaşkanlar düzeyinde transfer çalışmaları yapıldı. Yaz aylarında kontrolsüzce yapılan transferler Ocak ayında da sürdü.

İlk olarak göze çapan isim maliyeti ve kardeşini de yanına alması ile tartışılan Jimmy Durmaz oldu. Jimmy, yaptığı hatalar ve takıma verdiği katkı ile tartışma konusu olurken sezon bittiğinde Galatasaray forması ile şampiyonluk kutlaması ve yüklü maliyeti soru işaretlerini büyüttü. Elias Durmaz’ın kaderi de abisinden farklı olmayacak gibi duruyor.

Gol umudu olarak alınan Laura çıktığı beş maçta gole herhangi bir katkı veremedi.

Halit Yılmaz, Baran Aksaka, Arda Temur üçlüsünün toplam oynadığı dakika 138! Bu üç isim de katkı vermenin uzağında kaldı.

Siliki ve Aias Aosman performans olarak artı değer katsa da Aosman’ın sakatlanarak erken sezonu kapatması olası bir faydanın da önüne geçti.

Oğuzhan Berber ise devre arası transferlerden belki de en faydalısı oldu. Sadece bir maç kaçırırken 14 maçta da doksan dakika sahada kalan Oğuzhan Berber geldiği takım Manisa FK’da da oynuyordu.

İki takım da devre arası adeta karavana transferler yaparak bugünlerin gelmesini sağladı. Hiçbir transferleri takımı yukarı taşımazken kulüplere hem maliyet hem de başarısızlıkla sonuçlanan girişimler olarak geri döndü.

Ocakta yapılan bu hamlelerin mayısta hayal kırıklığına uğratması o yüzden şaşırtıcı olmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri