"Djitte Gençlerbirliği'ne haciz getirdi" | Gençlerbirliği'ni hacze götüren süreç!

Gençlerbirliği’nde son hafta gündeme bomba gibi düşen “haciz” olayının detayları da ortaya çıkmaya başladı. anadolugazete.com.tr olarak hacze sebep olan borcu ve konuyu hacze götüren süreci araştırdık.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

15 Ekim tarihinde Ankara’nın Cumhuriyetle yaşıt takımı Gençlerbirliği, Alagöz Holding’e olan borçları nedeniyle hacizle yüz yüze kalmıştı. Holding, iki farklı şirketi aracılığıyla geçen yıl verdiği toplam 69 milyon lirayı geri alamayınca kulübe haciz işlemi başlatmıştı. Gençlerbirliği ise dün yaptığı resmî açıklamayla Niyazi Akdaş döneminde borç adı altında alınan paralar nedeniyle başlatılan haciz sürecinin tarafların karşılıklı mutabakatı ile sona erdiğini ve kulübe ait banka hesapları, taşınmazlar ve taşıtlar üzerindeki haciz kayıtlarının kaldırıldığını açıklamıştı.

ALINAN BORÇTAN HACZE GİDEN SÜREÇTE NELER YAŞANDI?

anadolugazete.com.tr olarak hacze sebep olan borcu ve konuyu hacze götüren süreci araştırdık.

Gençlerbirliği’nde Niyazi Akdaş döneminde sıkça konuşulan konulardan biri olan “Şirketleşme” konusu Alagöz Holding’in başındaki isim olan Cantürk Alagöz’ün de ilgisini çekmiş ve Niyazi Akdaş’ın başkanlığındaki Gençlerbirliği’ne şirketleşme vaadiyle toplamda 69 milyon TL para verdi. Şirketleşme gerçekleşmeyince ve yönetim kurulu kararı olmamasına rağmen Niyazi Akdaş’ın bu parayı kulübe borç olarak kaydetmesiyle Gençlerbirliği, Alagöz Holding’e resmen borçlanmış oldu.

Niyazi Akdaş’ın başkanlığının sona ermesinin ardından Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur da bu borç konusunda çok aceleci davranmayınca borç devam etti.

DJİTTE TRANSFERİ SÜRECİ HACZE Mİ GÖTÜRDÜ?

Bu borcun hacze dönmesine sebep olan bir diğer konu ise Gençlerbirliği’nin sezon başında transfer ettiği 24 yaşındaki Senagalli golcü isim Moussa Djitté. Ankara temsilcisi sezon başından beri almak için yoğun çaba sarf ettiği ve bir dönem yılan hikayesine dönmesine rağmen transferini bitirdiği Djitté’yi Austin takımından transfer etti. Transfer Austin takımından yapılsa da geçen sezon Bandırmaspor’da şov yapan golcü isim için Iğdır FK ile mücadele edildi.

Iğdır FK ile Gençlerbirliği’nin Djitté ısrarı iddialara göre iki kulüp başkanının arasında sözlü tartışmalara dahi sebep oldu. Osman Sungur ve Cantürk Alagöz arasında yaşanan tartışma araya giren isimler sayesinde çözülse de Djitté ısrarı sürdü. İki takımın da ısrarla istediği isim bir dönem Iğdır’a çok yaklaşmış olsa da daha sonra Gençlerbirliği Djitté’yi Iğdır da Sırp forvet Kosta Aleksic’i transfer ediyor.

Öncelikli olarak ödenmeyen borçlar, Osman Sungur yönetiminin bu konudaki tavrı ve son olarak da Djitté transferindeki yaşanan tartışma ve inatlaşma Alagöz Holding tarafından Gençlerbirliği’ne haciz işlemi başlatılmasına neden oldu. Osman Sungur, Alagöz Holding ile anlaşmaya vardı ve belli bir tarihe kadar borcun bir miktarını ödeme anlaşması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri