Efsane isim Collina'dan Halil Umut Meler'e tam destek!

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Trendyol Süper Lig'de yaşanan üzücü olayda saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'e destek verdi.

Collina, Meler'in sahadaki performansını ve kişiliğini övgüyle anarak, saldırının hak etmediği bir durum olduğunu vurguladı.

Collina, açıklamasında Halil Umut Meler'in nitelikli bir hakem ve iyi bir insan olduğunu belirtti. FIFA'nın düzenlediği 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda birlikte vakit geçirdiklerini ve Meler'i sahada defalarca izlediğini dile getirdi. Ankara'da yaşananlar karşısında üzüntüsünü ifade ederken, Meler'in maç sırasında saldırıya uğradığı anlarda dahi profesyonelliğini korumaya çalıştığını ve yaşadığı durumun korkunç olduğunu belirtti.

Collina, sadece bilinen ve medyaya yansıyan olayların değil, dünya genelinde alt liglerde yaşanan binlerce hakem tacizinin dehşet verici olduğunu vurguladı. Özellikle kariyerlerinin başındaki genç hakemlerin maruz kaldığı bu durumların ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekti. Geçmişte de hakem olarak görev yapmış olmasıyla birlikte, hakemlere yönelik şiddetin futbolun geleceği için büyük bir tehdit olduğunu ve bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Collina, Halil Umut Meler'e desteği için FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya teşekkür ederken, futbolun bu tür olumsuz olaylarla büyümesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri